oostende de haan blankenberge

Ontmoet meer dan 50 reuzen in Wenduine

Op 8 en 9 juli vinden in Wenduine de jaarlijkse reuzenfeesten plaats, een folklorefeest met een knipoog naar de visserij. De Reuzenommegang met muziekkorpsen en meer dan 50 reuzen uit binnen- en buitenland is uniek en ronduit indrukwekkend! Kusterfgoed zal er bovendien ook zijn met een 'Jouw verhaal in ruil voor een ijsje'-kraampje.

Op zaterdag 8 juli wordt om 18.00 uur de verjaardag gevierd van reuzen Louw, Wanne, Scuteman, Pol de Kruwer en Kotje met gratis vissoep en een optreden van het Shantykoor van Blankenberge. Om 20.30 vertrekt de reuzenstoet vanop de markt door de straten van Wenduine.

Bezoek tussen 17.00 en 20.30 zeker ons Kusterfgoedstandje op de markt van Wenduine. Vertel er jouw zoete, zoute en zanderige strandherinneringen in ruil voor een ijsje! Ben je eerder een schrijver of tekenaar? Noteer of teken jouw culinaire strandherinnering op een postkaart. Wij geven jouw herinnering een plekje in onze groeiende minitentoonstelling en voegen je werk dan toe aan de zomerexpo in de bibliotheek van De Haan. Meer info over ons zomerproject Zoet, zout en zand vind je hier.

Op zondag 9 juli kan je vanaf 11.00 genieten van een brocante- en kunstmarkt en allerlei activiteiten zoals volkssporten, kindervertellingen en ’s avonds van Vlaanderen Zingt.

Praktisch

Wanneer | Zaterdag 8 juli (vanaf 17.00 uur) en zondag 9 juli (vanaf 11.00 uur)
Waar | centrum Wenduine
Meer info | Surf naar www.visitdehaan.be

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram