oostende de haan blankenberge

Vertelfestival in De Haan en Wenduine

Van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 augustus 2016 wordt in De Haan het eerste tweetalige vertelfestival aan de kust georganiseerd. Heel wat vertellers strijken dan in De Haan en Wenduine neer om je te betoveren met mooie verhalen.

De organisatie van dit tweetalig vertelfestival is in handen van “De Luisterlezer” uit Leuven en de Brusselse vertel- en objectentheaters van Ludwine Deblon, Michel Verbeek en Roxane Ca’Zorzi.

Er is voor elk wat wils! Van 14u30 tot 16u30 vind je de “Fabulabus” op de zeedijk van De Haan of Wenduine. Deze bus is ingericht als een verteltheater en je kan er terecht voor korte vertelmomenten van “Vertellen aan zee”, afwisselend in het Nederlands en het Frans.

Op dinsdagavond (20u30) wordt in “Uzus” aan het kerkplein in De Haan “Fondu Enchaîné” gebracht, een cinematografisch figurenproject waarin iedereen zijn persoonlijke biografie terugvindt. In Wenduine krijgen we op hetzelfde momenten in de H. Kruisverheffingskerk het objectentheater van Ludwine Deblon met “Erasmus en ik,God” te zien.
Woensdagavond brengt Selle De Vos in de bovenzaal van Bibliotheek Canticleer  “Strandpeper en zeezout” over de verlokkingen en gevaren van de wilde zee voor vissers, over milde zonnige strandperikelen en het spel van woeste golven. Roxane Ca’Zorzi evoceert in het Wielingencentrum het gekende verhaal van “De Vliegende hollander”.

Het festival wordt op donderdag 18 augustus afgesloten met vertelwandelingen in het “Wonderbos” van De Haan. Verzamelen om 20u aan het gemeentehuis. Na de wandeling wordt een “vriendschapsdrink” aangeboden.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram