oostende de haan blankenberge

Tentoonstelling B.LAST: drie generaties abstracte kunst

De tentoonstelling B.LAST brengt een eeuw Belgische abstractie bekeken vanuit de ziel, zonder het kunsthistorische pad te volgen. Het is een passioneel parcours zonder gebondenheid, spelend met een bevrijdende gedachte waarmee de eerste avant-gardegroepen overtuigend het begrip abstractie kneden.

De abstractie was in de vorige eeuw tot tweemaal toe de belangrijkste vorm van avant-garde schilderkunst. De hunker naar vernieuwing en de absolute vrijheid diende als leidraad voor drie generaties abstracte kunst. De autonome kunstvorm bood nieuwe mogelijkheden: de perfecte afgrenzing binnen het grenzeloze. De creatie van een eigen wereld door de alledaagse visuele obstakels uit de weg te gaan. De meest nuttige vraagstelling over de hedendaagse abstracte kunst is: welke thema’s en vormen worden gehaald uit de traditie van de moderne kunst? Hoe zijn ze veranderd? En hoe heeft de kunstenaar ze gebruikt om de sociale, politieke en spirituele ervaring van onze eigen tijd uit te drukken? Wat is de naschok van het abstracte?

Schilderijen, tekeningen, linogravures en sculpturen worden opgesteld tegenover elkaar, treffen elkaar. De tentoonstelling biedt onder de noemer van het abstracte een grote diversiteit met suprematisme, modernisme, constructivisme minimalisme, lyrische en geometrische vormen van ondermeer Pierre Alechinsky, Jozef Peeters, Georges Van Tongerloo, Victor Servranckx, Bram Bogaert, Luc Peire, Ilse D’Hollander en Raoul De Keyser.

Praktisch
Wanneer? Van 29 oktober 2016 tot 14 februari 2017
Waar? Venetiaanse Gaanderijen, Zeedijk Oostende
Kostprijs? € 5 (reductietarieven mogelijk, evenals combit-ticket B.LAST + Futurisme in Mu.ZEE)
Meer info? Klik hier!
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram