oostende de haan blankenberge

Expo FANS

Van zaterdag 28 mei tot zondag 4 september kan je in de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende terecht voor de expo FANS, een erfgoedtentoonstelling rond het nationale elftal.
De tentoonstelling brengt unieke collecties voetbalshirts, foto’s, beeldfragmenten en andere verzamelobjecten samen.

Sport en Erfgoed gaan hand in hand in de expo FANS. De collecties van supporters die jaren, zelfs decennia lang objecten verzamelden, worden nu voor het eerst samengebracht in een groter verhaal. Een gigantische tijdslijn van tientallen meters geeft inzicht in de successen van de Belgische ploeg. Je krijgt er een buitengewone verzameling aan origineel gedragen voetbalshirts te zien. Maar ook beelden en verhalen uit vervlogen tijden komen aan bod. Zo kom je bijvoorbeeld te weten waarom 1920 een gouden jaar was of welke Oostendenaar geselecteerd werd door onze specialisten voor het meest iconische Belgische elftal ooit. Je kan er eveneens de Belgische voetbalhymnes beluisteren op de jukebox, of scoren op onze reusachtige voetbaltafel of anderen verbazen met je gigantische voetbalkennis in onze interactieve quiz. FANS gaat over meer dan voetbal alleen, het is een katalysator voor diepere graafwerken in het collectieve geheugen en dat in een rocambolesk kader.

Praktisch

De expo FANS vindt plaats in de Venetiaanse Gaanderijen, op de zeedijk van Oostende van 28 mei tot 4 september en is een organisatie van Promobom en Exponanza, in samenwerking met de dienst cultuur van de stad Oostende.

De basisprijs is 12 euro en het reductietarief is 10 euro.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram