oostende de haan blankenberge

Tentoonstelling Oostende nostalgisch door Foto Luc

Het Stadsmuseum van Oostende stelt vanaf 15 oktober een mooie selectie foto's van actualiteitsfotograaf Luc Chatlen tentoon. De foto’s van ‘Foto Luc’ vertellen het verhaal van Oostende tijdens de jaren vijftig en zestig.

Luc Chatlen, beter gekend als ‘Foto Luc’, werd in 1917 in Oostende geboren. Om het oorlogsgeweld van de Tweede Wereldoorlog te ontvluchten, vertrok hij met zijn moeder naar Frankrijk. Door de verplichte tewerkstelling moest hij er een beroep aanleren. Toen Chatlen moest kiezen tussen patissier en fotograaf was de keuze vlug gemaakt. Bij zijn terugkeer naar Oostende in 1944 richtte Chatlen een fotostudio met de naam ‘Foto Luc’ in, in de huidige Leon Spilliaertstraat in Oostende. ‘Foto Luc’ was actualiteitsfotograaf en registreerde de werkelijkheid. Overal waar zich nieuwswaardige situaties voordeden was ‘Foto Luc’ present. Zijn foto’s van feestelijkheden, stoeten en sportmanifestaties vertellen het verhaal van Oostende tijdens de jaren vijftig en zestig.

In 1992 schonk Ghislaine Noterman, weduwe van ‘Foto Luc’, 300 zwart-witfoto’s en 72 dozen met negatieven van haar man aan de Koninklijke Oostendse Heem- en Geschiedkundige Kring De Plate. Met de tijdelijke tentoonstelling ‘Oostende nostalgisch door Foto Luc’, die van 15 oktober 2016 tot en met 19 maart 2017 in het Stadsmuseum in Oostende loopt, stelt het Stadsmuseum een ruime selectie uit deze verzameling aan het publiek voor. Inwoners van Oostende kunnen elke eerste zondag van de maand de tentoonstelling gratis bezoeken.

Praktisch
Waar: Stadsmuseum
Wanneer: van 15 oktober 2016 t.e.m. 19 maart 2017
Kostprijs: €4 (elke eerste zondag van de maand gratis voor Oostendenaars)
Bron: UiTinVlaanderen
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram