oostende de haan blankenberge

Op zeebenen door Oostende

Vanaf 24 juni kan je in Oostende twee verrassende erfgoedwandelingen maken op je eigen smartphone: "Op Zeebenen door Oostende" en "de Torres van Oostende".

Tijdens de wandeling “Op zeebenen door Oostende” ga je op zoek naar het maritieme verleden van de stad. Ja staat stil bij het Stadsmuseum en de Amandine, maar leer ook bij over minder opvallende locaties die naar de Oostendse kaapvaart en de Oostende-Doverlijn verwijzen. Het wandelplan “de Torres van Oostende” spiegelt historisch Oostende aan het huidige panorama. Dankzij de gratis mobiele app Questl en beacontechnologie verschijnen er tijdens je tocht door de stad foto’s en filmpjes op je scherm.

Je kan de app Questl downloaden via de Apple App Store (voor iPhone) en via Google Play (voor apparaten met een Android besturingssysteem). Bekijk eerst of je toestel geschikt is. Bij de instellingen kan je vinden wat de versie van jouw besturingssysteem is. De app is geschikt voor iPhone en iPad met iOS 9.1 (en hoger) en smartphones en tablets met Android (versie 4.4 en hoger).

Veel wandelplezier!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram