oostende de haan blankenberge
Erfgoeddag 2019 - hoe maakt u het? Erfgoeddag

Erfgoeddag 2019 – hoe maakt u het?

Erfgoeddag 2019 stond in het teken van vakmanschap en ambachtelijkheid.

Ambachten en vakmanschap liepen als een rode draad doorheen deze negentiende Erfgoeddag. Aan de kust stond heel wat vakmanschap in het teken van het kusttoerisme. Ambachtslui knutselden handgemaakte souvenirs voor de toeristen. Prentbriefkaarten rolden vlot van de drukpers. De kusttram bolde bedrijvig langs de badplaatsen. ’s Winters timmerden vaklui villa’s vol pracht en praal in elkaar die in de zomermaanden bezoekers uit binnen- en buitenland zouden herbergen.

Erfgoedinstellingen, vakmensen en tal van andere organisaties sloegen op zondag 28 april 2019 de handen in elkaar om jou maar liefst 36 activiteiten in Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge aan te bieden. Kusterfgoed bundelde het aanbod in een overzichtelijke  programmakrant.

Kusterfgoed verbond de vier gemeenten via een historische tram met verteller. Op de tram kon je een papieren bootje inruilen voor een leuke Kusterfgoeddraagtas.

Bedankt aan alle organisatoren, vrijwilligers en bezoekers om er een geslaagde Erfgoeddag van te maken!

Herbeleef Erfgoeddag 2019 via deze sfeerfoto’s:

West-Vlaams vakmanschap in beeld

Met meer dan 240 boeiende ontmoetingen met vakmanschap had West-Vlaanderen heel wat te bieden op Erfgoeddag.

Met de West-Vlaamse erfgoedcellen zetten we de rijkdom en diversiteit van ons ambachtelijk erfgoed in de verf. Bekijk hieronder de filmpjes…

De Scute werkt vol passie aan het varend erfgoed van Blankenberge. Ontdek het verhaal achter de schuit die in de Scuteloods ligt.

Waarom houdt een bedrijf in Watou z’n eeuwenoude smederij in stand? Hoe worden biertonnen in Roeselare gemaakt? Wat is het verband tussen Jackson Pollock, Roger Raveel en Canvas Claessens in Waregem? En hoe ziet een werkdag van een restaurator in het Brugse Groeningenmuseum eruit? Ontdek de filmpjes van de andere West-Vlaamse erfgoedcellen hieronder…
 


In het kort

Doel: Erfgoedactiviteiten in Blankenberge, De Haan, Middelkerke en Oostende in de kijker zetten
Projectcoördinator (algemeen): FARO
Partners: Erfgoedcel Kusterfgoed; gemeenten Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge
Periode: Februari-april 2019
Meer info? info@kusterfgoed.be

Terug
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram