oostende de haan blankenberge
Op de koffie bij Kusterfgoed 2018 Ontsluiting & netwerking

Op de koffie bij Kusterfgoed 2018

Erfgoedliefhebbers konden zaterdag 17 november 2018 in het stadhuis van Blankenberge proeven van een etagère vol zalige erfgoedactiviteiten!

Elk najaar nodigen wij erfgoedgeïnteresseerden uit voor een fijne erfgoedavond- of namiddag. In 2016 vond Brainstorm met ontbijt plaats in Oostende, in 2017 kon je onze Erfgoedmarkt bezoeken in brouwerij Jus de Mer in Middelkerke en in 2018 trokken we naar het stadhuis van Blankenberge voor Op de koffie bij Kusterfgoed.

De aanwezigen konden kiezen uit een buffet vol interessante workshops, lezingen en erfgoedactiviteiten. Frea Vancraeynest van LECA, het Landelijk Expertisecentrum voor Cultuur van Alledag, toonde hoe zij het immaterieel erfgoed van de reuzencultuur vertaald heeft naar het educatieve pakket Curieuzereuzen. De aanwezigen leren onder meer van specialist Peter Eyckerman hoe ze een oude foto dateren aan de hand van de afmetingen, de fotograaf, de stijl van de foto of de kledij van de geportretteerde mannen en vrouwen. Wie dat wou kon een foto, dia of voorwerp naar het stadhuis meenemen en een registratieparcours volgen. Daarbij werd uitgelegd hoe je een foto of dia scant, hoe je een erfgoedvoorwerp fotografeert en hoe je die best beschrijft.

Meer weten over de activiteiten? Klik hier.
Bekijk de Gouden tips uit alle workshops en lezingen. De presentatie over ‘Mijn beelden online’ van Sam Donvil lees je hier na.

 

Geniet mee van enkele sfeerfoto’s:

Foto’s met dank aan Anne-Marie Braem.

 


In het kort

Doel: lokaal erfgoed en werking van lokale erfgoedspelers ontsluiten
Projectcoördinator: erfgoedcel Kusterfgoed
Projectpartners: lokale partners
Periode: november 2018
Meer info? info@kusterfgoed.be

Terug
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram