oostende de haan blankenberge

Ontdek dichtbundel ‘Haanse Gedichten’ in levende lijve!

In het kader van de publicatie van ‘haanse gedichten’, de nieuwste dichtbundel van Staf de Wilde, plant de dichter enkele boeiende (erfgoed)activiteiten in samenwerking met gemeente De Haan en onze erfgoedcel.

subsidiedossier_dewilde_staf_haanse_gedichtenStaf de Wilde is een van de erfgoedspelers die in oktober 2016 een subsidie van Kusterfgoed ontving. ‘Haanse gedichten’ is de achttiende dichtbundel van de Wilde en werpt een blik op het dorp De Haan, zijn kunstenaars, dorpsbewoners en het bos. De dichtbundel bestaat uit vier cycli en aan elke cyclus is een cultureel-erfgoedactiviteit gekoppeld.

De zee

Op zaterdag 18 februari om 19 uur houdt Staf de Wilde een lezing over zijn zeegedichten in Zeilclub Windhaan op de zeedijk van De Haan. Hij brengt er ook fragmenten uit andere boeken en dichtbundels. Deze activiteit is gratis.

Het bos

In mei kan je deelnemen aan een gedichtenwandeling rond de cyclus over (lokale) bosgedichten. Staf de Wilde werkt hiervoor samen met Natuurpunt De Haan. Meer informatie over deze activiteit volgt.

Dopr en dorpsgenoten

Tussen 4 februari en 4 maart kan je in de bibliotheek van De Haan detentoonstelling ‘Eenzaamheid is van glas’ bezichtigen met foto’s van Michel Everaert en bijhorende gedichten van Staf de Wildes hand. Staf de Wilde opent op zaterdag 4 februari om 11 uur de expo met een voorleesmoment. De toegang is gratis.

In maart gaat de auteur bovendien langs in het zesde leerjaar van de Einsteinschool in De Haan. De kinderen maken tijdens deze educatieve namiddag over legendarische Haanse dorpsfiguren kennis met de dichtkunst én met hun lokale geschiedenis. In samenwerking met de heemkundige kring Tussen Noordee en Noordzee leren ze namelijk iets bij over enkele dorpsfiguren die in de gedichten aan bod komen. Daarna trekken de leerlingen samen met de dichter de natuur in om zelf een gedicht uit te werken via de techniek van de dichter.

De kunstenaars

In het Hotel Astoria in De Haan werd op 7 oktober 2017 de dichtbundel aan het publiek voorgesteld. In het hotel was tussen 1 oktober en 15 oktober bovendien een tentoonstelling te zien met het werk van de (lokale) kunstenaars die in de bundel aan bod komen.

 

Wil je ‘Haanse Gedichten’ zelf eens lezen? De dichtbundel is voor 20 euro te koop bij krantenwinkel Europress (Stationsstraat De Haan), bij KopieKopie (Stationsstraat De Haan) en bij de dichter zelf op het nummer 059 23 57 82.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram