oostende de haan blankenberge

Nocturnes in de Oostendse musea

In Oostende staan de zomerse zaterdagavonden volledig in het teken van de Museumnocturnes. Alle deelnemende musea in Oostende stellen op zaterdagavond van 18.00 tot 22.00 uur hun deuren gratis open voor het publiek.

Onder meer Mu.ZEE, Raversyde Anno 1465, Fort Napoleon, Spilliaerthuis, Noordzeeaquarium, Ensorhuis, Stadsmuseum, Raversyde Atlantikwall en Venetiaanse Gaanderijen ontvangen alle geïnteresseerde kijklustigen.

In het kader van het zomerproject Zoet, zout en zand zal Kusterfgoed aanwezig zijn op de nocturne in het Stadsmuseum (zaterdag 12 augustus, 18.30 tot 21.00 uur). Deel er jouw zoete, zoute en zanderige strandherinneringen aan eten op het strand en krijg een ijsje. In ruil voor UiTPAS-punten krijg je bovendien een extra bol!

Tijdens de Museumnocturnes zijn er bovendien heel wat extra activiteiten die je de Oostendse musea en hun collecties op een andere manier doen ontdekken. Ook kinderen kunnen tijdens de nocturnes hun speurneus bovenhalen om leuke doe-opdrachten tot een goed einde te brengen. Deelnemen is de boodschap, want er zijn heel wat mooie prijzen te winnen. Hou hiervoor zeker de website van Oostende in de gaten!

Hieronder een overzicht:

Ook iedereen met een UiTPAS wordt verwend. Spaar tijdens je bezoek aan het Ensorhuis, Mu.ZEE, Venetiaanse Gaaderijen, Fort Napoleon, Raversyde en het Stadsmuseum punten met je UiTPAS. Of ruil punten in voor unieke voordelen!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram