oostende de haan blankenberge

Winter in het stadsmuseum van Oostende

In december steekt de stad Oostende samen met de heemkring De Plate het Stadsmuseum in een winters kleedje. Op zaterdag 17 december kan je er bovendien terecht voor een leuke pop-upkerstmarkt.

Op zaterdag 17 december 2016 zorgt de stad Oostende samen met heemkring De Plate van 14u tot 21u voor een authentieke sfeer in het Stadsmuseum. Er is vermaak voor jong en oud. Onder het genot van een hapje, een drankje en het knapperende haardvuur brengen kan je genieten van een aantal eigentijdse winkels en ontwerpers en hun gevarieerd aanbod. Onder meer de creaties van Armbreien for life worden verkocht t.v.v. het goede doel en ook de traditie van het versturen van kerst- en nieuwjaarskaarten staat die dag in de kijker.

Tijdens ‘Winter in het museum’ kan iedereen in de grote zaal in het Stadsmuseum bovendien komen vertellen over zijn favoriete ‘Geërfd goed’. Vertel iets over een dierbaar stuk dat je ooit hebben gekregen en dat nu een grote emotionele waarde voor jou heeft. Naar aanleiding van Erfgoeddag 2017 komt de dienst Cultuur van Oostende met de mooiste getuigenissen naar buiten. Wie weet worden jij en je geërfd goed de ster van de fototentoonstelling op Erfgoeddag!

Neem tijdens je bezoek ook zeker een kijkje in de collectie van het Stadsmuseum of (her)ontdek de tentoonstelling ‘Oostende nostalgisch door Foto Luc’.

Praktisch

Wanneer | 17 december van 14u tot 21u
Waar | Stadsmuseum, Langestraat 69, Oostende
Kostprijs | Gratis

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram