oostende de haan blankenberge

Het leven zoals het was in Middelkerke

Onder de noemer ‘Het leven zoals het was’ organiseert Heemkring Graningate samen met de bibliotheek van Middelkerke verschillende thematische praatsessies over het leven van vroeger in Middelkerke.

“Het leven zoals het was” lokt telkens heel wat nieuwsgierigen naar de bibliotheek van Middelkerke. Het geheugen van de aanwezigen wordt geprikkeld met oude foto’s en samen wordt zo een stukje geschiedenis gereconstrueerd.

‘Goal!’

Op vrijdagnamiddag 21 oktober kan je in het voetbalverleden van Middelkerke duiken. Welke dorpen hadden na de oorlog een voetbalploeg? Hoe sexy was de sportkledij van toen? Gingen de meisjes graag naar de ‘snelle’ jongens kijken? Wie herinnert zich oplopende ruzies? Weet je waarom de White Stars van Lombardsijde tijdens de oorlog van de Duitse bezetters de sterren van hun truitjes moesten verwijderen? Het zijn allemaal interessante vragen die tijdens de praatnamiddag aan bod komen.

‘Meneer de burgemeester’

Vrijdag 18 november staat “Het leven zoals het was” in het teken van verkiezingen en politiekers.De bitsige kiespamfletten, de verbeten verkiezingsstrijd met verwijten en overplakken van affiches, het succes van de katholieken, liberalen en de Stem van het volk; over al deze thema’s kan je in de bib van Middelkerke herinneringen ophalen.

Praktisch

Waar? Openbare Bibliotheek Middelkerke, Populierenlaan 16, 8430 Middelkerke
Wanneer? 21 oktober (14u-16u) en 18 november (14u-16u)
Kostprijs? € 3,0

 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram