oostende de haan blankenberge

Bibliotheekweek en Digitale week in onze bibliotheken

Naar aanleiding van de Bibliotheekweek en de Digitale Week verwennen heel wat bibliotheken hun bezoekers!

In oktober valt heel wat te beleven in de bibliotheken. Tijdens de Bibliotheekweek leggen de bibliotheken hun bezoekers extra in de watten en tijdens de Digitale Week (van 8 tot en met 16 oktober) rond het thema ‘Maak je droom’ staan er heel wat interessante activiteiten op het programma. Ook de bibliotheken van Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge doen mee!

Bibliotheek De Haan

Naar aanleiding van de bibliotheekweek kan je op 8 oktober in bibliotheek Canticleer (De Haan centrum) en op 15 oktober in bibliotheek Poseidon (Wenduine) genieten van een verwenontbijt. Schrijf je vooraf in via bibliotheek@dehaan.be of 050 41 68 80. Meer info.

Bibliotheek Blankenberge

De bibliotheek van Blankenberge trakteert zijn bezoekers op 8 oktober op een hapje en een drankje. Ondertussen zorgen de leerlingen van de folkklas van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord voor de muzikale noot en plaatst een bodypainter een literaire tattoo naar wens. Hou je van een spelletje scrabble? Ga dan zeker eens langs in de bib van Blankenberge en leg je beste woorden op een levensgroot scrabblebord! Meer info.

De Digitale Week is hét moment bij uitstek om je licht op te steken over de wereld van multimedia en internet. In de bibliotheek van Blankenberge zie je een 3D-printer in actie, krijg je een introductie tot het thuiszorgplatform CUBIGO en kan je een lezing rond online privacy meepikken. Een rondleiding in de digitale bibliotheek maakt je meer vertrouwd met de e-diensten van de bib. Tijdens de Digitale Week geeft de bib ook het startschot voor een maandelijks vragenuurtje omtrent de digitale tools in de bibliotheek. Bekijk het programmaboekje online.

Bibliotheek Middelkerke

Ook de bibliotheek van Middelkerke legt haar bezoekers op 8 oktober in de watten met een leuke themadag. Iedereen wordt verwelkomd met een hapje en een drankje, en kan gezellig flaneren tussen verschillende standjes rond duurzaam samenleven. Lees hier meer.

Bibliotheek Oostende

Tijdens de elfde editie van de Digitale Week wil de bibliotheek van Oostende de bezoeker aan het dromen én aan het doen zetten. Een greep uit de activiteiten: voorlezen met fundels, spelletjes spelen op de pc, infomoment over e-readers, kennismaking met de digitale bib, muziek luisteren en delen op het internet, enz. Download het volledige programma hier.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram