oostende de haan blankenberge

Klanken en stilte: Open Kerkendagen in Blankenberge

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni zijn er Open Kerkendagen. In Blankenberge kan je tijdens dit weekend in de Sint-Rochus- en Sint-Antoniuskerk terecht voor gidsbeurten, orgeldemonstraties en een tentoonstelling.

Tijdens de Open Kerkendagen biedt de stad i.s.m. de kerkfabrieken Sint-Rochus en Sint-Antonius opnieuw een gevarieerd programma aan.

De Sint-Antoniuskerk is op zondag 5 juni tussen 10.00 en 18.00 uur doorlopend open. Om 10.30 start een gratis gidsbeurt over de rijke geschiedenis van deze visserskerk. Aan deze gidsbeurt is ook een bezoek aan de tentoonstelling, de toren en de klokkenkamer verbonden. Inschrijven is niet nodig. De tentoonstelling kan ook afzonderlijk worden bezocht.

In de Sint-Rochuskerk kan je op zaterdag 4 juni en zondag 5 juni van 10.00 tot 18.00 uur terecht voor een bezoek aan de kerk en het lapidarum. Dit is een een expositie van allerlei merkwaardige, vaak zeldzame, funeraire relicten afkomstig uit de stedelijke begraafplaats en kunstcollectie van de Sint-Rochuskerk.

Op zaterdag 4 juni vertrekt om 10.00 uur en om 15.00 uur een gratis gidsbeurt over de geschiedenis van deze toeristenkerk met bezoek aan het oksaal en het orgel. Inschrijven is niet nodig.

Op zondag 5 juni om 15 uur vertrekt vanuit de Sint-Rochuskerk (Elisabethstraat) een gratis gidsbeurt over beide kerken. De gidsbeurt eindigt omstreeks 17.00 uur in de Sint-Antoniuskerk (Scarphoutstraat). De wandeling wordt ingeleid en uitgeleid met een orgelconcert.

 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram