oostende de haan blankenberge

Leven in de brouwerij: Erfgoedmarkt 2017

Op 23 november nodigde Kusterfgoed samen met 26 erfgoedverenigingen het grote publiek uit voor een avond vol verhalen, tradities en erfgoedschatten. De Erfgoedmarkt vond plaats op een unieke erfgoedlocatie in Middelkerke: de pas gerenoveerde brouwerij Jus de Mer.

De Erfgoedmarkt kwam er op vraag van de erfgoedverenigingen zelf. In november 2016, tijdens een brainstormdag die Kusterfgoed voor de erfgoedverenigingen organiseerde, kwam het idee om een erfgoedmarkt te organiseren sterk naar boven. Eén jaar later, tonen 26 erfgoedverenigingen uit Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge aan het publiek hoe zij zich met passie inzetten voor het fragiele erfgoed van onze kuststreek.

Naast de verschillende marktkraampjes van de erfgoedverenigingen, konden bezoekers van de Erfgoedmarkt van een muzikaal en boeiende programma genieten. De Folkoreafdeling van de Academie van Blankenberge brachten leven in de brouwerij met enkele unieke instrumenten, zoals de draailier en de Vlaamse doedelzak; kunstexpert Frederik Cnockaert bracht het boeiende verhaal achter acht erfgoedobjecten; bezoekers konden tijdens een rondleiding kennis maken met de Jus de Mer-brouwerij en Giedo en Noël sloten de avond af met het verboden Oostendse visserslied.

 

Geniet hieronder mee van enkele sfeerbeelden:

Met dank aan Willy Vankeirsbilck voor de foto’s.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram