oostende de haan blankenberge

Kusterfgoeds ‘Brainstorm met ontbijt’

Op zaterdag 26 november ontmoetten een 50-tal van onze erfgoedspelers elkaar voor een erfgoedbrainstorm en enkele interessante workshops. Het werd een boeiende voormiddag, vol liefde voor erfgoed!

Kusterfgoed vindt het belangrijk dat verschillende erfgoedspelers elkaar over de grenzen van de gemeenten heen ontmoeten. Daarom nodigden wij een heleboel spelers uit voor ons najaarsevent ‘Brainstorm met ontbijt’. Onder leiding van een moderator sneden de erfgoedliefhebbers in kleine groepjes enkele interessante erfgoedthema’s aan. Bij een kop koffie en een lekkere koffiekoek brainstormden ze onder meer over hun publiekswerking, hun communicatie, de zorg voor hun erfgoed en de subsidie- en ondersteuningsmogelijkheden die de erfgoedcel biedt.

Na het brainstormontbijt konden de erfgoedspelers in een zelfgekozen workshop kennis maken met de kunst van het fotograferen van erfgoedobjecten, het scannen van 2D-materiaal, het uitbouwen van een sterke vrijwilligerswerking of de mogelijkheden van sociale media voor hun erfgoedvereniging. In een ideeënkabinet voor subsidies trachtten we samen met erfgoedcel zuidwest de geïnteresseerden bovendien te inspireren met enkele originele, gesubsidieerde erfgoedprojecten.

De leerrijke voormiddag werd afgesloten met een broodjeslunch waarbij de aanwezigen wat konden napraten over wat hen echt verbindt: erfgoed.

Naar aanleiding van deze Kusterfgoedactiviteit gaf Kusterfgoed een krantje uit met de resultaten van de brainstorm en de acties die Kusterfgoed naar aanleiding van die resultaten in de komende maanden zal ondernemen. Ja kan de krant hier downloaden.

Geniet mee van enkele sfeerbeelden…

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram