oostende de haan blankenberge

Mis de allereerste erfgoedmarkt van Kusterfgoed niet!

Kom op donderdag 23 november vanaf 19.00 uur naar brouwerij Jus de Mer in Middelkerke en proef van het erfgoed van de kust.

Samen met de erfgoedverenigingen uit Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge brengt erfgoedcel Kusterfgoed op donderdag 23 november heel wat leven in de brouwerij op de allereerste Erfgoedmarkt. In de gerestaureerde brouwerij op de Westendelaan kun je proeven van leuke erfgoedprojecten, lokale ambachten, inspirerende sprekers en kom je in primeur alles te weten over de brouwerij tijdens een rondleiding.

Kom kijken hoe wij samen zorgen voor de archieven, foto’s, voorwerpen en verhalen over de kust, waag je aan een initiatie kantklossen, snuister in de postkaartenverzameling van de heemkring of kom meer te weten over de toekomstplannen voor de Groenhagemolen in Leffinge. Maar er is meer. Zo kun je tijdens deze erfgoedmarkt een praatje slaan met dialectkenner Roland Desnerck, leer je van visserijfolkloregroepen enkele gouden tips over hoe je het best onze Noordzeegarnalen pelt en zie je een echte erfgoedschatter aan het werk.

Dat en nog zo veel meer kun je op 23 november ontdekken. Uiteraard met een glaasje gerstenat in de hand!

Praktisch

Wanneer | Donderdag 23 november, van 19.00 tot 22.00 uur
Waar | Brouwerij Jus de Mer, Westendelaan 142a, Middelkerke

Inkom | De inkom is gratis
Inschrijven | Enkel inschrijven voor de rondleidingen in de brouwerij (max. 45 personen) via het inschrijvingsformulier.

Meer weten over het programma? Klik hier.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram