oostende de haan blankenberge

Expo ‘De Scute 1992-2017: 25 jaar passie voor maritiem erfgoed’

Van zaterdag 11 tot en met zondag 19 november loopt in het oud stadhuis van Blankenberge een gratis tentoonstelling over het 25-jarig bestaan van de Blankenbergse vereniging De Scute.

In september 1992 werd De Scute opgericht onder impuls van onder meer Herman Dewit en Achiel Wittevrongel. De vzw stelde zich tot doel de verloren gegane scheepstypes van de Vlaamse vissersgemeenschappen te herbouwen of te restaureren en deze opnieuw te laten varen zodat de knowhow over deze houten scheepsbouw niet verloren gaat.

Met de Blankenbergse schuit sinds 1999 en de garnaalkotter Jacqueline-Denise vanaf 2006 participeert de Scute aan zoveel mogelijk maritieme evenementen binnen de regio en daarbuiten. Zo vind je De Scute steevast op de Blankenbergse Havenfeesten, de Ostrea Rose Classic Race, Oostende voor Anker enzovoort. Daarnaast doet vzw geregeld zeetochten voor de rede van Blankenberge, Zeebrugge en Oostende.

Benieuwd naar de boeiende geschiedenis van De Scute? Je komt alles te weten over de werking, partnerschappen en activiteiten van deze uitzondelijke erfgoedvereniging op de tentoonstelling ‘De Scute 1992-2017: 25 jaar passie voor maritiem erfgoed’ die mede dankzij de de subsidies van Kusterfgoed te stand is gekomen. Op de tentoonstelling wordt bovendien het gelijknamig boek voorgesteld.

Meer weten over deze erfgoedvereniging? Gaan naar de spelerspagina op onze erfgoedwijzer.

Praktisch

Wanneer | zondag 11 november t.e.m. zondag 19 november (op weekenddagen van 10.30-18.00 uur en tijdens de week van 14.00-18.00 uur)
Waar | Oud stadhuis, Kerkstraat 41, Blankenberge
Prijs | gratis

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram