oostende de haan blankenberge

Maritiem erfgoed tijdens het hemelvaartweekend

Kruis 25, 26, 27 en 28 mei aan in je agenda, want tijdens het Hemelvaartweekend wordt zowel in Oostende als in Blankenberge ons maritiem erfgoed gevierd met een groot evenement!

Tijdens Oostende voor Anker verzamelen 160 authentieke schepen en vaartuigen zich in de haven van Oostende. Het gratis festival wordt een feest voor het watererfgoed van gisteren, vandaag en natuurlijk een knipoog naar morgen!

Het centrale thema is dit jaar ‘folklore in de visserij’; er treden dan ook heel wat folk- en shantygroepen uit binnen- en buitenland op. “Toffe ambiance, lekkere scheepskost, zeer veel muziek en verrassingsacts” zijn volgens de organisatoren het succesrecept die van Oostende voor Anker een topevenement zullen maken. Het volledige programma vind je op de website van Oostende voor Anker.

Ook in Blankenberge wordt een maritieme vierdaagse georganiseerd. Tijdens de Havenfeesten kan je kennis maken met de autentieke vissersfeer van weleer. Vissersfolkloregroepen en hedendaagse muziekgroepen zorgen voor een vleugje muziek op de markt met vissersambachten, visbakdemonstraties en visdegustaties.

Er staan nog heel wat leuke maritieme activiteiten op het programma, zoals een jamsessie van enkele shantykoren, een Vissersstoet, een tentoonstelling over ‘De Havenfeesten door de jaren heen’, een rondritje met een paardenvisser, een enscenering van een napoleontisch legerkamp, een maritiem kapsalon enzovoort. Bekijk hier het volledige programma voor de Havenfeesten van 2017.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram