oostende de haan blankenberge

De ‘Camping Kust’-boekjes zijn er!

Deze zomer verdiepten we ons in het kampeertoerisme aan de kust. De mooiste herinneringen en foto's van campinguitbaters en kampeerders zijn nu samengebracht in het boekje 'Eb en vloed op Camping Kust'.

Waarschijnlijk verschenen de eerste kampeertoeristen net voor de Eerste Wereldoorlog aan onze kust. Toen kon je nog simpelweg je tentje ergens in de duinen neerpoten. Maar geleidelijk aan kwamen er meer regels en wetten, en schoten de campings als paddenstoelen uit de grond. Toeristen kwamen vanaf dat moment niet enkel met hun tentje naar zee, maar brachten hun huisje op wielen mee in de vorm van een kampeerwagen of caravan.

Project Camping Kust

Het kampeertoerisme is onlosmakelijk verbonden met de kust. De traditie brengt bij heel wat mensen dan ook nostalgische herinneringen naar boven. Daarom gingen we deze zomer met dit thema aan de slag. De geschiedenis van het kampeertoerisme werd in kaart gebracht, er werden allerlei kampeerders en campinguitbaters geïnterviewden en er werden honderden oude foto’s ingescand die nu op Beeldbank Kusterfgoed bewaard worden.

De mooiste verhalen en foto’s zijn nu gebundeld in het boekje ‘Eb en vloed op Camping Kust’.

Benieuwd?

Ga jouw gratis exemplaar van het boekje ‘Eb en vloed op Camping Kust’ vanaf 15 augustus ophalen in de bibliotheken of toeristische diensten van Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge (zolang de voorraad strekt) of lees het boekje hier digitaal na.

Zelf kampeerherinneringen?

Wie nog leuke herinneringen heeft aan kamperen aan zee, mag die altijd bezorgen aan Kusterfgoed via info@kusterfgoed.be. Kampeerfoto’s kan je uploaden via Beeldbank Kusterfgoed of gratis laten inscannen door de erfgoedcel.

Meer informatie op www.kusterfgoed.be/campingkust.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram