oostende de haan blankenberge

Tweede Grote Schelpenteldag aan onze kust (16/03)

Trek je laarzen aan en ga zaterdag 16 maart het strand op voor de tweede “Grote Schelpenteldag”. Je kunt die dag onder deskundige begeleiding schelpen verzamelen, identificeren en inventariseren, én Kusterfgoed leert je papieren strandbloemen maken.

Vorig jaar vond de allereerste Grote Schelpenteldag plaats aan onze kust. Toen verzamelden, telden en identificeerden 400 burgers op alle tien strandtelposten samen 30.000 schelpen, goed voor meer dan 50 verschillende soorten.

Dit jaar op zaterdag 16 maart 2019 willen de organisatoren – VLIZ, Natuurpunt, EOS, Kusterfgoed, de Provincie West-Vlaanderen en de Strandwerkgroep – nog beter doen. Streefdoel is om, samen met jou, de kaap van de 100.000 schelpen te halen. Het scoren en herkennen van lege schelpen is niet alleen bijzonder leuk en interessant. Dit burgerwetenschapsinitiatief leert onderzoekers ook heel wat over het voorkomen van deze tot de verbeelding sprekende groep zeedieren. Na het tellen brengen we de schelpen overigens gewoon terug naar het strand.

Kusterfgoed organiseert net als vorig jaar een workshop strandbloemen maken. Dit keer kan je hiervoor terecht in de surfclub van Westende.

Praktisch

Wanneer | zaterdag 16 maart 2019
Waar | 10 telposten langs de kust
Kostprijs | gratis
Meer info en inschrijven |  www.groteschelpenteldag.be

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram