oostende de haan blankenberge

Cultuurdienst Oostende zkt. jouw ‘Geërfd goed’

Met het erfgoedproject ‘Geërfd goed’ gaat de dienst cultuur van de stad Oostende op zoek naar de verhalen achter erfstukken. Doe mee, laat je fotograferen met jouw erfstuk en maak deel uit van de fototentoonstelling op Erfgoeddag.

Heel wat mensen bezitten mooie erfstukken en daar wil de dienst Cultuur van de stad Oostende in 2016 en 2017 iets mee doen. Met het erfgoedproject ‘Geërfd goed’ focust de cultuurdienst op de verhalen achter de erfstukken. Een schilderij, vaas of een stuk speelgoed kan écht waardevol zijn, en dan niet zozeer in termen van euro’s, maar omdat je ze kreeg of erfde van een dierbare of omdat je er warme herinneringen aan hebt. Die voorwerpen brengen het verleden tot leven in treffende verhalen. Heb je zelf ook zo’n erfstuk en wil je je verhaal delen?

Schrijf je erfstukken waarop je trots bent en waarvoor je bijzonder zorg draagt in. In maart 2017 volgt er een fotoshoot van alle deelnemers en hun favoriete voorwerp. Met deze beelden bouwt de cultuurdienst een fototentoonstelling op in het kader van Erfgoeddag 2017 op zondag 23 april 2017. Laat je interesse blijken en wie weet worden jij en je geërfd goed de ster van de tentoonstelling!

Deelnemen?

  1. Stuur een mailtje naar cultuur@oostende.be (vóór 28 februari 2017).
  2. Post een foto van jezelf met je favoriete geërfd goed op Instagram met de hashtag #erfgoedtrots of op de Facebookgroep Geërfd goed.

Meer over dit project vind je hier.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram