oostende de haan blankenberge

Infosessies erfgoeddag 2017

Erfgoeddag 2017, op zondag 23 april, zet het thema zorg centraal. Dit thema biedt veel mogelijkheden en daarom wordt er op 19 september in Brugge een infosessie georganiseerd. Schrijf je nu in!

Erfgoeddag 2017 vindt plaats op zondag 23 april en staat in het teken van het thema zorg. Het is het uitgelezen moment om de bruggen tussen de erfgoed- en zorgsector te versterken of, waar nodig, de funderingen voor deze samenwerkingen te leggen. Ook de geschiedenis van de zorg zelf en de cultureel-erfgoedzorg komen op deze Erfgoeddag aan bod.

In september en oktober worden daarom een reeks gratis infosessies georganiseerd rond de drie pijlers: welzijn en gezondheid, erfgoed van de zorg en cultureel-erfgoedzorg. Na het bijwonen van een infosessie weet je hoe je activiteiten kan inschrijven, welk promotiemateriaal er in de aanbieding is en hoe je je activiteit inhoudelijk vormgeeft.

Tijdens de infosessie in Brugge op 19 september verdiepen we ons in het thema ‘zorg’ langs drie sporen:

Een activiteit rond de geschiedenis, het erfgoed van de zorg

Hoe zag de zorgsector er in het verleden uit? Hoe is dit doorheen de eeuwen geëvolueerd tot de zorg die we vandaag kennen? En vooral, welke sporen vinden we hiervan terug in collecties en archieven? Daarmee doet Erfgoeddag meteen ook een oproep naar de zorgsector om in zijn verleden te grasduinen en met zijn cultureel erfgoed naar buiten te komen.

Een activiteit in de zorgsector

Wil je graag een Erfgoeddagactiviteit organiseren in de zorgsector? Richt je je daarbij specifiek op een bepaalde doelgroep zoals personen met dementie? Werk je daarvoor samen met partners uit de zorgsector met als focus welzijn en gezondheid?

Een activiteit over de zorg voor ons erfgoed

Welke zorg heeft ons cultureel erfgoed nodig en waarom? Hoe gaan erfgoedorganisaties en verenigingen met deze zorg om? Op Erfgoeddag krijgt het publiek een exclusieve kijk achter de schermen en een antwoord op wat erfgoedinstellingen bewaren en, vooral, hoe en waarom ze dat doen. Dit (voor het publiek) grotendeels onzichtbare backofficewerk vraagt de nodige kennis, tijd, personeel en middelen.

Zin om zelf een activiteit te organiseren op Erfgoeddag? 

Kom dan naar de infosessie op maandag 19 september van 13.30-17.00 uur in het Sint-Janshospitaal (Musea Brugge).
Klik hier voor het volledige programma en om je in te schrijven! – inschrijven kan nog tot 7 september

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram