oostende de haan blankenberge

Workshop: hoe actualiseer ik mijn gidsenwerking?

Veel organisaties kampen met de vraag: wat is een hedendaagse manier van gidsen en hoe krijg ik mijn gidsen mee in dit verhaal? Op 4 mei nodigt Herita gidsencoach Thorsten Ludwig uit voor een hands-on workshop in de inspirerende omgeving van Fort van Breendonk.

Thorsten Ludwig is directeur van de internationale organisatie voor erfgoedinterpretatie Interpret Europe en consultant voor interpretive training and planning. Hij schreef de handleiding The interpretative Guide. Sharing Heritage with people; een handleiding die gidsen helpt om op een publieksgerichte manier te gidsen. Hij vertrekt hierbij vanuit de methodiek van erfgoedinterpretatie. Hoe zorg je er als gids voor dat je samen met je publiek tot een betekenisvolle erfgoedervaring komt? Wat zijn manieren om de participatie en betrokkenheid van je publiek te vergroten bij een gidsbeurt?

Aansluitend wordt een voorbeeld uit de praktijk gegeven: hoe kan je als verantwoordelijke voor de gidsenwerking van je organisatie nieuwe principes of hedendaagse gidstechnieken integreren in je bestaande gidsenwerking? Hoe past dat in een competentiebeleid? In het kasteel van Horst werkte Herita een gidsenkader uit op basis van enkele principes van erfgoedinterpretatie. Er wordt meer verteld over het kader, de vertaling ervan naar de gidsen toe en het gebruik ervan bij het uitwerken van nieuwe gidsbeurten en een competentiebeleid.

Praktisch
Wanneer | 4 mei 2017 (onthaal om 9.30 uur, workshop tussen 10.00 en 15.00 uur)
Waar | Fort van Breendonk, Willebroek (Brandstraat 57, 2830 Willebroek)
Kostprijs | € 20. Partners van het Netwerk Open Monumenten van Herita betalen €15.
Inschrijven | Inschrijven kan via deze link.
Opgelet | Deze workshop wordt gegeven in het Engels.

 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram