oostende de haan blankenberge

Word begeleider van het Erfgoed Rescue Team

Kom op vrijdag 28 juni van 10.00-12.30 uur naar Duin en Zee en volg de gratis vorming om als vrijwilliger klasgroepen te begeleiden die met de educatieve erfgoedkoffer van Kusterfgoed aan de slag gaan.

Kusterfgoed ontwikkelde een educatieve erfgoedkoffer die leerlingen van de tweede graad lager onderwijs laat kennis maken met het erfgoed van de kust. De koffer zit vol erfgoedspulletjes en neemt de leerlingen mee langs een boeiend verhaal over vissers en hun bijgeloof en over de kust als vakantieoord. Op een creatieve en interactieve manier leren de kinderen zo het begrip ‘erfgoed’ kennen en staan ze stil bij het roerende en immateriële erfgoed dat typisch is voor onze kust.

Vanaf het najaar van 2019 wordt de koffer opgenomen in het aanbod van Horizon Educatief. Op vrijdag 28 juni organiseren Kusterfgoed en Horizon Educatief een vorming voor vrijwilligers om de koffer te leren kennen en vanaf september 2019 klasgroepen te begeleiden wanneer ze de erfgoedkoffer uitlenen.

Als vrijwilliger bij Horizon Educatief ben je verzekerd en ontvang je een forfaitaire onkostenvergoeding van 30 euro per sessie. Tijdens de vorming word je specifiek opgeleid om de erfgoedkoffer ‘het Erfgoed Rescue Team’ van Kusterfgoed te begeleiden. Na de vorming geef je aan of je al dan niet als vrijwilliger aan de slag wenst te gaan.

Praktisch

Wanneer | vrijdag 28 juni (10.00-12.30 uur)
Waar | Horizon Educatief (op de terreinen van Duin & Zee), Fortstraat 128, Oostende
Kostprijs | De vorming is gratis.
Inschrijving | Stuur een mailtje naar info@kusterfgoed.be
Meer info | Meer info over de koffer vind je hier

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram