oostende de haan blankenberge

Winter in het museum

Op zaterdag 16 december maakt het Stadsmuseum Oostende tijd voor authentieke kerstsfeer. Kraampjes met streekgebonden en ambachtelijke producten, een gezellig Visserscafé én een heuse 'helden op sokken'-actie!

Ontdek de rijke Oostendse museumcollectie of breng een bezoekje aan de tentoonstelling ‘Ik kom julder e bezoeksje brieng’ (Paster Pype) die het rijke Oostendse visserijverleden van onder het stof haalt. Winterse animaties brengen je meteen in eindejaarsstemming. Traditionele kerstgezangen, vertellingen, Oostendse vissoep en fonkelende lichtjes maken de sfeer compleet. Een aanrader om de eindejaarsperiode smaak- en sfeervol in te zetten!

Bekijk hier het uitgebreide programma in detail:

Helden op sokken

Het mysterie van de eenzame sok… We kennen het allemaal! Gooi ze niet in de vuilbak, maar geef ze een nieuw leven en steun het goede doel. Deponeer je eenzame sokken bij de dienst Cultuur of het Stadsmuseum en de ‘helden op sokken’ gaan er mee aan de slag. Samen maken ze er originele knuffels mee. Tijdens Winter in het Museum, kan je een knuffel kopen of in ruil voor punten er ééntje schenken aan Het Inloopteam ‘De Viertorre’ dat zich richt naar kansarme gezinnen met kinderen. De opbrengst en de geschonken sokkenbeestjes gaan rechtstreeks naar dit goed doel.

Tot 10 december 2017 kan je je eenzame sokken doneren bij de dienst Cultuur, 2de verdieping Stadhuis en bij het Stadsmuseum.

Zin om zelf aan de slag te gaan met de eenzame sokken en knuffels te maken voor het goede doel? Registreer je als ‘held op sokken’ via UITPAS@oostende.be. De Cultuurdienst voor de sokken en patronen. Of kom naar de gratis workshops op 23 november om 16.00 uur, 25 november om 10.00 uur, donderdag 30 november om 16.00 uur of zaterdag 1 december om 10.00 uur.

I.s.m. verschillende partners, o.a. de Koninklijke Oostendse Heem- en Geschiedkundige Kring De Plate.

Praktisch

Wanneer | zaterdag 16 december 2017 (13.00-18.30 uur)
Waar | Stadsmuseum Oostende, Langestraat 69, 8400 Oostende
Kostprijs | gratis toegang
Meer info | Dienst Cultuur Oostende, 059 25 88 06

Beeld: © Natalie Luys

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram