oostende de haan blankenberge

Bezoek het Memorial Museum Passchendaele 1917 en Tyne Cot Cemetery

De Lezingenreeks rond de Eerste Wereldoorlog van de dienst Cultuur van Oostende gaat op 16 november voor het eerst op verplaatsing, met een geleid bezoek aan het Memorial Museum Passchendaele 1917, Tyne Cot Cemetery en twee lezingen.

De dag start in het Memorial Museum Passchendaele 1917 (MMP1917) met twee lezingen over Landschap in Oorlog (door Dhr. Lee Inghelbrecht) en The Passchendaele Archives (door een medewerker van het kenniscentrum). Daarna volgt een geleid bezoek aan het MMP1917. Het museum opende in april 2004 zijn deuren en werd in 2008 een regionaal erkend museum. Het huidige, meer dan 600 meter lange parcours toont een uitgebreide collectie objecten en indrukwekkende foto’s. In zorgvuldig nagemaakte loopgraven waant de bezoeker zich in de Eerste Wereldoorlog en een authentieke Amerikaanse noodwoning vertelt het verhaal van de hulp en wederopbouw.

Tyne Cot Cemetery is een indrukwekkend én ingetogen baken van rust dat zich uitstrekt in het voormalige oorlogslandschap. Met zijn 11.956 graven is dit de grootste Commonwealth-begraafplaats ter wereld en is het een stille getuige van de bloedige Slag bij Passendale.

Praktisch

Wanneer | donderdag 16 november (9.00-16.00 uur)
Waar | start: Memorial Museum Passchandaele (Berten Pilstraat 5A, Zonnebeke)
Kostprijs | 13,00 euro
Tickets | UiTloket De Grote Post (Hendrik Serruyslaan 18A) of Toerisme Oostende vzw (Monacoplein 2)
Meer info | contacteer de Dienst Cultuur via 059 25 88 20 of cultuur@oostende.be

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram