oostende de haan blankenberge

Werkgroep Goenhagemolen lanceert eigen website

Alle informatie over de Groenhagesite, de werkgroep en de activiteiten die de werkgroep organiseert, vind je sinds kort op een gloednieuwe website van de vereniging.

De Werkgroep Groenhagemolen zet zich al enkele jaren in om nieuw leven in de Groenhagesite te blazen. De beschermde Groenhagesite in Leffinge, eigendom van de gemeente Middelkerke, is een ondertussen zeldzaam geworden combinatie van een gedeeltelijk bewaarde windmolen uit 1871 en een door een dieselmotor aangedreven maalderij gebouwd in 1929.

De werkgroep wil in de eerste plaats de maalderij onderhouden, openstellen voor het publiek en maaldemonstraties organiseren. Omdat dat laatste nu nog niet mogelijk is, kocht de vereniging een zogenaamd boerenmolentje. Deze kleine molen, die volgens dezelfde principes werkt als de grote maalinstallatie, werd met steun van de Kusterfgoed, gerestaureerd. Daarnaast vindt de werkgroep het belangrijk om de molen en de maalderij in te bedden in de ruimere rurale geschiedenis van het dorp Leffinge en de regio. Vandaar dat de werkgroep hoopt in de toekomst ook werk te maken van het verzamelen van historische documentatie en getuigenissen over de molen en de mensen die er woonden en werkten. Ook de agrarische geschiedenis en deze van de ambachten worden hierin meegenomen, voor zover ze een link hebben met het dorp of de molen.

Alle informatie over de Groenhagesite, de werkgroep en de activiteiten die de werkgroep organiseert, vind je sinds kort op een gloednieuwe website van de vereniging. Ga zelf een kijkje nemen!

 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram