oostende de haan blankenberge

Onze-Lieve-Vrouw-processie Leffinge

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Werkgroep O.L.V.-Processie op 15 augustus een processie ter ere van Onze-Lieve-Vrouw in de straten van Leffinge.

De Onze-Lieve-Vrouweprocessie gaat uit op dinsdag 15 augustus – Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart – in Leffinge. Om 9 uur start de eucharistieviering. Daarna, omstreeks 10u30 vertrekt de processie ter ere van Onze-Lieve-Vrouw. De Leffingenaren beelden het leven van Maria en haar rol als moeder van Jezus uit en dragen het beeld van Onze-Lieve-Vrouw mee. Ook haar jeugd en haar huwelijk komen aan bod.

In de processie stappen onder andere het Onze-Lieve-Vrouwkoor, de Spermalieruiters van Middelkerke en de Woudfanfare van Houthulst mee. De inwoners van het dorp zijn toeschouwer of nemen een rol op als figurant in de processie. Bepaalde taferelen worden uitgebeeld op ouderwetse boerenkarren, getrokken door boerenpaarden.

Om 12 uur vinden de Patersfeesten plaats op het kerkplein. Er worden trappisten en paters gedegusteerd en er is randanimatie voor groot en klein tot 18 uur.

Praktisch

Wanneer | Dinsdag 15 augustus vanaf 9.00 uur
Waar | Leffinge – centrum
Kostprijs | Gratis

Meer weten over de Werkgroep O.L.V.-Processie die deze processie organiseert? Ga naar de spelerspagina of neem contact op met Ingrid Lava op het nummer 059 30 40 05.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram