oostende de haan blankenberge

Een succesvolle tweede subsidieronde

Net zoals bij de vorige subsidieronde in 2016, ontvangen in mei acht lokale erfgoedspelers projectsubsidies van Kusterfgoed.

Negen erfgoedspelers uit de gemeenten Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge dienden eind maart een subsidiedossier in. Acht aanvragen werden goedgekeurd, goed voor een totaal subsidiebedrag van 9357,80 euro. Met deze subsidies kunnen verschillende erfgoedspelers met hun erfgoedproject van start gaan

  • De Vrije Basisschool van Lombardsijde heeft met succes een meerjarig behoud- en beheerproject ingediend waarbij de erfgoedcollectie van de school geïnventariseerd, gedigitaliseerd, duurzaam bewaard en ontsloten zal worden.
  • De Scute uit Blankenberge gebruikt de subsidies voor een boek over hun 25-jarig bestaan. Hun geschiedenis wordt in woord en beeld uit de doeken gedaan.
  • Kantclub ’t Mentebolletje uit Blankenberge organiseert met de steun van deze subsidies een kanttentoonstelling met als thema ‘Uitwaaieren’. Tijdens de tentoonstelling worden verschillende technieken toegelicht. De bezoekers krijgen een brochure met historische achtergrondinformatie en praktische informatie over de club.
  • Op 3, 4 en 5 juni kan je in CC Wielingen de tentoonstelling ‘Brandweer Wenduine, 1905-2017’ bekijken van de Haanse heemkring Tussen Noordee en Noordzee. De expo is een eerbetoon aan de vrijwillige brandweer van Wenduine die sinds 1905 actief is in Wenduine.
  • Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge pakt in juni uit met de tentoonstelling ‘1870-1914: Blankenberge in stroomversnelling’, over de explosieve groei van de stad Blankenberge tijdens de belle époque.
  • De Werkgroep Groenhagemolen vangt de restauratie aan van een boerenmolen in Leffinge. Via een werkende boerenmolen hoopt de vereniging het ambacht van molenaar te herintroduceren in Middelkerke en een publiekswerking op te zetten rond de Groenhagemolen.
  • De heemkundige kring Vertinge brengt het weinig bekende verhaal van de plundering van de Bocca Tigris door Blankenbergse vissers naar het grote publiek met toneelvoorstellingen en een tentoonstelling.
  • Jan en Hans Vanquathem gebruiken de financiële steun van Kusterfgoed voor een tweedaagse ‘Alles voor stoeten’-beurs in Blankenberge. De initiatiefnemers willen op deze beurs iedereen die betrokken is bij stoeten, optochten en parades samenbrengen en expertise laten uitwisselen.

Kusterfgoed voorziet elk jaar een budget voor projectsubsidies om de initiatieven van lokale erfgoedspelers financieel te ondersteunen. Denk je dat jouw erfgoedproject voor subsidies in aanmerking komt? Neem het subsidiereglement door en vul het aanvraagformulier in. Je vindt alles op onze website! Wij helpen je graag met je aanvraag via info@kusterfgoed.be of 059 270 770.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram