oostende de haan blankenberge

Vorming Objectfotografie

Erfgoedobjecten fotograferen is niet eenvoudig: overbelichting, een ongewenste reflectie, een onscherpe foto. Het is snel gebeurd. Op 28 juni leer je in het Conservatorium in Oostende hoe je kwalitatieve foto's maakt van jouw erfgoedobjecten.

Erfgoed is overal aan de kust. Heel wat gemeenten, verenigingen, kerkfabrieken en particulieren hebben boeiende erfgoedcollecties. De eerste stap om met deze collecties aan de slag te gaan, is een goede registratie. Een kwalitatieve foto nemen van je object is een belangrijk deel van deze oefening. Zo bewaar je makkelijk het overzicht van je collectie, je krijgt zicht op de bewaartoestand én je kan je collectie meteen tonen op je website, op beeldbanken, catalogi enzoverder.

Met een digitaal toestel is een foto snel gemaakt, maar het resultaat is niet altijd om over naar huis te schrijven. Hoe maak je nu een goede foto? Waar moet je op letten? Op donderdag 28 juni leert fotograaf Charles Strijd je de kneepjes van het vak. In een beperkte groep ga je zelf aan de slag met een fotografieset. Je gaat naar huis met een schat aan praktische tips om jouw erfgoed digitaal vast te leggen.

Praktisch

Voor wie | Vorming voor wie geïnteresseerd is om binnenkort objecten te fotograferen i.k.v. een inventarisatietraject. Geen voorkennis vereist.
Waar | Conservatorium aan Zee (toneelklas), Romestraat 36, 8400 Oostende
Wanneer | Donderdag 28 juni van 13.30-16.30 uur
Kostprijs | Deelname is gratis. Het materiaal dat wordt gebruikt tijdens de workshop, kan kosteloos worden uitgeleend bij de erfgoedcel.
Max. aantal deelnemers | 15 personen
Inschrijven | Inschrijven verplicht via info@kusterfgoed.be of via 059 27 07 70.

 

In 2018 gaat Kusterfgoed concreet aan de slag met religieus erfgoed. We willen samen met de kerken in ons werkingsgebied een religieuze erfgoedinventaris opmaken. Bij zo’n registratieproject is objectfotografie zeer belangrijk. Bekijk hier de projectpagina van In kannen en kelken.

 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram