oostende de haan blankenberge

Trammelant, het Belle Epoquefeest in De Haan

De Haan ademt nog steeds de stijl en de sfeer van de Belle Epoque en dat wordt op 6 augustus gevierd tijdens Trammelant. Met 'beelden uit het leven gegrepen' en heel wat muziek heeft Trammelant aandacht voor het dagelijkse leven van de bourgeoisie en de dorpelingen uit de Belle Epoque.

Het feest start op 6 augustus om 10u met honderden eet- en drankstanden, een antiek- en brocantemarkt en vele jazz- en streetbands. Om 15u arriveert acteur Koen Crucke met de eerste elektrische kusttram uit 1930. Samen met meer dan 200 figuranten in prachtige epoquekledij trekt de stoet naar het parkdomein “La Potinière” voor de opening van de Belle Epoqueroute.

Je wordt er gedurende drie uur ondergedompeld in de sfeer van het begin van de twintigste eeuw. Een tenniswedstrijd van toen, oude volkssporten, toneelvoorstellingen, leurders, oude stootkarren, fietsen , koetsen en oldtimers, oude ambachten en landelijke nijverheden, stoomtractors… En uiteraard een unieke modeshow van originele Belle Epoquekledij, strand- en nachtkledij uit de periode 1885-1930 en een groots bal 1900 met een optreden van Koen Crucke aan de kiosk. Vanaf 20u duikt Trammelant de nacht in met diverse optredens op pleintjes en in straten en een authentiek Belle Epoquefeest in de spiegeltent met Swing-initiatie en The Cherry Dots en DJ Nasty Bartender.

Trammelant, het hoogfeest van De Haan, waar jaarlijks tienduizenden een schitterende dag beleven!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram