oostende de haan blankenberge

Tentoonstelling Carsten Höller in Mu.ZEE

Vanaf 8 oktober kan je in Mu.ZEE de expo 'Carsten Höller. Videoretrospective with Two Lightmachines' bezoeken; het eerste grote overzicht van het audiovisueel werk van deze kunstenaar.

Sinds begin 1990 maakt Carsten Höller experimentele en vaak monumentale installaties. In 1993 zette hij een punt achter zijn carrière als agrarisch entomoloog en werd hij kunstenaar, maar bleef wel geïnteresseerd in het gedrag van insecten en andere levende organismen. Zijn audiovisueel werk focust zich dan ook vaak op natuurwetenschappelijke en sociologische experimenten met dieren en mensen. Experimenten met bijvoorbeeld vogels, apen, kinderen of vrienden van Carsten Höller en proeven met psychoactieve middelen vormen het onderwerp van verschillende video’s. Gedurende de laatste 15 jaar ontwikkelde de kunstenaar een sterke interesse in de Congolese muziekcultuur die de aanleiding werd voor het maken van ‘Fara Fara’ (met Måns Månsson), een film geprojecteerd op twee schermen over een muzikale strijd in Kinshasa.

Naast video’s en films toont de retrospectieve in Mu.ZEE , twee andere, meer sculpturale werken die de illusie creëren van bewegende beelden. Opvallend bij deze installaties zijn de knipperende lichten, het opwekken van kleurrijke gezichtsvelden en het gevoel te hebben in een lift te zitten.

Praktisch
Wanneer: van 8 oktober 2016 tot 5 februari 2017
Waar: Mu.ZEE, Romestraat 11, 8400 Oostende
Prijs: €9 (kortingstarieven mogelijk)
Meer informatie? Klik hier.

 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram