oostende de haan blankenberge

Stageplaatsen bij Kusterfgoed

Ben je student en wil je graag de kneepjes van het erfgoedvak leren? Misschien is een van de stageplaatsen bij Kusterfgoed iets voor jou...

Stage: Meedraaien met erfgoedcel Kusterfgoed

Als stagiair(e) ondersteun je de erfgoedcel bij het uitvoeren van de verschillende doelstellingen binnen het jaaractieplan. Speerpunten binnen de werking van de erfgoedcel in 2019-2020 zijn onder andere de registratie van religieus erfgoed (project In Kannen en Kelken), de verdere uitbouw van Beeldbank Kusterfgoed en het opzetten van een zomers publieksproject.

Meer info: Stage ‘Meedraaien met erfgoedcel Kusterfgoed’.

Stage Publiekswerking: Groetjes van aan zee! Publieksproject rond het kusttoerisme

Elke zomer zet Kusterfgoed een publieksproject op rond een zomers thema. In het verleden werkten we al rond de traditie van papieren strandbloemen, eetcultuur op het strand en het kampeertoerisme aan de kust. Zo’n publieksproject bestaat traditiegetrouw uit een mondeling geschiedenistraject dat resulteert in een laagdrempelige publicatie, een interactieve publieksactiviteit, een doelgroepgerichte activiteit en brede inzamelactie van beeldmateriaal voor Beeldbank Kusterfgoed.

Meer info: Stage publiekswerking ‘Groetjes van aan zee! Publieksproject rond het kusttoerisme’ 

Stage Collecties: Beeldbank Kusterfgoed

Als stagiair(e) ondersteun je de erfgoedcel en de beeldbankpartners bij de uitbouw van Beeldbank Kusterfgoed. Je stuurt vrijwilligers aan die binnengekomen beeldmateriaal scannen en op de beeldbank plaatsen. Je neemt deel aan werkgroepvergaderingen van de Beeldbankwerkgroep. Je gaat aan de slag met vragen die via beeldbank@kusterfgoed.be binnen komen. Je zet samen met de collega’s doelgroepgerichte activiteiten op rond de beeldbank (zoals scannamiddagen, workshops ‘Aan de slag met Beeldbank Kusterfgoed’, kennismakingslessen voor klassen…).

Meer info: Stage collecties ‘Beeldbank Kusterfgoed’

Stage Collecties: In Kannen en Kelken: religieus erfgoed

Als stagiair(e) ga je onder begeleiding van een medewerker van de erfgoedcel aan de slag om het religieuze erfgoed in Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge in kaart te brengen en registratietrajecten op te zetten. Je begeleidt vrijwilligers door samen met hen religieuze collecties te registreren en te herverpakken.

Meer info: Stage collecties ‘In Kannen en Kelken: religieus erfgoed’

Interesse in een stageplaats? Stuur ons een mailtje!