oostende de haan blankenberge

Stage bij Kusterfgoed?

Ben je student en wil je graag de kneepjes van het erfgoedvak leren? Misschien is een van de stageplaatsen bij Kusterfgoed iets voor jou...

Stage Publiekswerking: Groetjes van aan zee! Publieksproject rond het kusttoerisme

Elke zomer zet Kusterfgoed een publieksproject op rond een zomers thema. In het verleden werkten we al rond de traditie van papieren strandbloemen, eetcultuur op het strand, het kampeertoerisme aan de kust en billenkarren. Zo’n publieksproject bestaat traditiegetrouw uit een mondeling geschiedenistraject dat resulteert in een laagdrempelige publicatie, een interactieve publieksactiviteit, een doelgroepgerichte activiteit en brede inzamelactie van beeldmateriaal voor Beeldbank Kusterfgoed.

Meer info: Stage publiekswerking ‘Groetjes van aan zee! Publieksproject rond het kusttoerisme’ 

Stage Collecties: Beeldbank Kusterfgoed

Als stagiair(e) ondersteun je de erfgoedcel en de beeldbankpartners bij de uitbouw van Beeldbank Kusterfgoed. Je stuurt vrijwilligers aan die binnengekomen beeldmateriaal scannen en op de beeldbank plaatsen. Je neemt deel aan werkgroepvergaderingen van de Beeldbankwerkgroep. Je gaat aan de slag met vragen die via beeldbank@kusterfgoed.be binnen komen. Je zet samen met de collega’s doelgroepgerichte activiteiten op rond de beeldbank (zoals scannamiddagen, workshops ‘Aan de slag met Beeldbank Kusterfgoed’, kennismakingslessen voor klassen…).

Meer info: Stage collecties ‘Beeldbank Kusterfgoed’

Stage Collecties: In Kannen en Kelken: religieus erfgoed

Als stagiair(e) ga je onder begeleiding van een medewerker van de erfgoedcel aan de slag om het religieuze erfgoed in Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge in kaart te brengen en registratietrajecten op te zetten. Je begeleidt vrijwilligers door samen met hen religieuze collecties te registreren en te herverpakken.

Meer info: Stage collecties ‘In Kannen en Kelken: religieus erfgoed’

Interesse in een stageplaats? Stuur ons een mailtje!

 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram