oostende de haan blankenberge

Projectsubsidies voor zes erfgoedspelers

Kusterfgoed sluit 2017 af met een succesvolle subsidieronde. In oktober ontvingen zes erfgoedspelers uit de regio projectsubsidies. De deadline voor de volgende subsidieronde is vastgelegd op 31 mei 2018.

Zeven erfgoedspelers uit de gemeenten Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge dienden een subsidiedossier in. Zes aanvragen werden goedgekeurd, goed voor een totaal subsidiebedrag van 6966,85 euro. Met deze subsidies kunnen verschillende erfgoedspelers met hun erfgoedproject van start gaan:

  • Stefaan Pennynck werkt met deze subsidies een literaire wandeling uit doorheen Oostende. We leren de stad kennen door de ogen van de vissers die de auteur Gaston Duribreux in zijn roman De Roesschaard. Een vissersroman laat opdraven. De wandeling zal vanaf 2018 gratis ter beschikking liggen in het toerismebureau van Oostende.
  • De dakbroeders vzw kreeg subsidies voor hun project ‘Zeevonk’ dat jongeren en senioren samenbrengt rond hun verleden en bepaalde erfgoedlocaties. Het eindresultaat is een kortfilm waarvoor de jongeren zelf het scenario, de dramatische uitbeelding, de regie en de montage verzorgen.
  • Net als bij de vorige subsidieronde ontvangt Heemkring Tussen Noordee en Noordzee projectsubsidies voor een tentoonstelling en bijhorende brochure. Ditmaal zet de Haanse heemkring de strandreddingsdiensten van De Haan in de kijker.
  • In het kader van hun 25-jarig bestaan organiseert de Blankenbergse vereniging De Scute van 11 t.e.m. 19 november in het oud stadhuis van Blankenberge een tentoonstelling over hun geschiedenis en werking.
  • Vissersfolkoregroep De Vrye Visscherye vernieuwt met de subsidies de traditionele visserskledij die de vrouwen van de vereniging tijdens hun activiteiten dragen.
  • De Kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw-Leffinge zal in de kerk informatiepanelen plaatsen en flyers ter beschikking stellen die de erfgoedcollectie en het cultuurhistorisch belang van de kerk onder de aandacht brengen.

Kusterfgoed voorziet elk jaar een budget voor projectsubsidies om de initiatieven van lokale erfgoedspelers financieel te ondersteunen. De deadlines voor het aanvragen van projectsubsidies vallen vanaf 2018 op 31 mei voor projecten die ten vroegste van start gaan begin november en 30 november voor projecten die ten vroegste van start gaan begin januari.

Denk je dat jouw erfgoedproject voor subsidies in aanmerking komt? Neem het subsidiereglement door en vul het aanvraagformulier in. Je vindt alles op onze website! Wij helpen je graag met je aanvraag via info@kusterfgoed.be of 059 270 770.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram