oostende de haan blankenberge

Acht erfgoedspelers ontvangen subsidies

Kusterfgoed voorziet elk jaar een budget voor projectsubsidies om de initiatieven van lokale erfgoedspelers financieel te ondersteunen. Twee keer per jaar kunnen erfgoedspelers een subsidieaanvraag indienen. Eind september werd de eerste subsidieperiode afgesloten.

Elf erfgoedspelers uit de gemeenten Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge dienden een subsidiedossier in. Acht aanvragen werden goedgekeurd, goed voor een totaal subsidiebedrag van 9215 euro. Met deze subsidies kunnen verschillende erfgoedspelers met hun erfgoedproject van start gaan

  • Het Marionettentheater Kallemoeie uit Oostende gebruikt het geld om zijn archief en waardevolle collectie poppen en decors beter te bewaren en ontsluiten. Op het einde van het traject organiseert Kallemoeie een tentoonstelling.
  • Horizon Educatief ontwikkelt het educatief lessenpakket ‘De appel en de boom’ voor leerlingen van de derde graad lager onderwijs. Het pakket bestaat uit een materiaalkoffer met lesvoorbereidingen om aan de slag te gaan met genealogie.
  • In het kader van een scholenproject rond familiekunde dat wordt uitgewerkt door Horizon Educatief, laat Familiekunde Vlaanderen Regio Oostende een werkboek drukken waarin kinderen kennismaken met stamboomonderzoek en familiegeschiedenis.
  • Het Shantykoor van Blankenberge brengt met de subsidies een derde CD met lokale en internationaal bekende shanty’s uit. Voor de opnames wordt samengewerkt met professionele partners en voor de druk van de CD-hoezen bestaat een samenwerking met het VTI Brugge.
  • Fotografe Nadine Vlaminck maakt een reizende fototentoonstelling van zelf gefotografeerde oorlogsbunkers.
  • Dichter Staf de Wilde brengt met de subsidies de dichtbundel ‘Haanse gedichten’ uit en organiseert rond dit boek enkele interessante publieksactiviteiten.
  • De Scouts Jan Breydel/Nele van De Haan zette, naar aanleiding van zijn 60-jarig bestaan een mooie tentoonstelling op in de lokale bibliotheek.
  • Het Zuivelmuseum van Blankenberge haalde met de subsidies de reizende expo ‘Boter bij de vis’ naar het museum. Deze tentoonstelling toont de problematische voedingssituatie tijdens de Eerste Wereldoorlog en de creativiteit waarmee de Belgische bevolking hiermee omging.

Kusterfgoed voorziet elk jaar een budget voor projectsubsidies om de initiatieven van lokale erfgoedspelers financieel te ondersteunen. Denk je dat jouw erfgoedproject voor subsidies in aanmerking komt? Neem het subsidiereglement door en vul het aanvraagformulier in. Je vindt alles op onze website! Wij helpen je graag met je aanvraag via info@kusterfgoed.be of 059/341.449.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram