oostende de haan blankenberge
Sporterfgoed Registratie en ontsluiting

Sporterfgoed

In 2018 zet Kusterfgoed in op sporterfgoed, met publieksevenementen, vormingen en behoud & beheeringrepen in de collecties van lokale sportverenigingen.

In 2018 geeft erfgoedcel Kusterfgoed de aftrap voor een jaar vol sporterfgoed. De erfgoedcel wil zowel het immaterieel sporterfgoed in de kijker zetten als de lokale sportverenigingen ondersteunen bij het behoud & beheer van hun erfgoedcollecties.

Verkiezing lokale grootste sportheld of sportteam

Kusterfgoed gaat op zoek naar de grootste sportheld of het grootste sportteam uit Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge.

Ook Kusterfgoed bleef echter niet gespaard van een dopingschandaal. Door misbruik van ons online stemsysteem is er beslist om de Verkiezing van de Grootste Lokale Sportheld of Sportteam over een andere boeg te gooien.

De stemmen worden van elke genomineerde sportheld op nul gezet en de verkiezing wordt via facebook hernomen. Like t.e.m. 20 april (16.00 uur) de foto van jouw favoriete sportheld of sportteam in het fotoalbum ‘Verkiezing van de Grootste Lokale Sportheld of Sportteam’ en stem jouw favoriet toch nog naar de overwinning.

Op Erfgoeddag, zondag 22 april, kan je bij de Sportheldenexpo nog een laatste keer stemmen door een papieren stemformulier in de stembus te droppen. Die papieren stemmen worden samengeteld met de facebookstemmen en zullen bepalen wie de Verkiezing van de Grootste Lokale Sportheld of Sportteam wint. Je vindt de Sportheldenexpo met stembus op Erfgoeddag op de volgende locaties (10.00-16.00 uur):

  • Villa Les Zéphyrs Middelkerke – Henri Jasparlaan 173 – Middelkerke
  • Bibliotheek Canticleer – Grotestraat 10 – De Haan
  • Koninklijke Stallingen – Koninginnelaan 76 – Oostende
  • Infopunt Toerisme Blankenberge – Hoogstraat 2 – Blankenberge

 

Ondersteuning sportverenigingen

Projectsubsidies

Twee keer per jaar kunnen verenigingen en individuen uit Middelkerke, Oostende, De Haan of Blankenberge projectsubsidies aanvragen voor culturele erfgoedprojecten. Plan je met jouw sportvereniging een kleine publicatie of expo rond jullie jubileum? Wil je het archief van je sportvereniging aanpakken zodat het beter bewaard wordt? Of heb je een andere leuke erfgoedactie in gedachten?

Vraag projectsubsidies aan bij Kusterfgoed. Je kunt tot 1250 euro subsidies krijgen per indienperiode. De eerstvolgende deadline voor subsidieaanvragen valt op 31 mei 2018 voor projecten die starten vanaf 1 juli 2018. Hier vind je het subsidiereglement en de aanvraagformulieren.

We helpen je graag bij je aanvraag via info@kusterfgoed.be of via 059 270 770.

Sportverenigingen: zorg voor jullie erfgoed!

In 2018 willen we met enkele sportverenigingen een individueel traject opzetten waarbij we de erfgoedcollectie van de vereniging helpen in kaart brengen en bekijken hoe we de bewaring ervan kunnen verbeteren. Heeft jouw sportvereniging een archief of een erfgoedcollectie met bv. spelerstruitjes, medailles en andere erfgoedobjecten? We begeleiden je graag bij de registratie en bewaring ervan! Stuur een mailtje naar info@kusterfgoed.be of contacteer ons op het nummer 059 270 770.

Op woensdag 7 februari 2018 (19.00-21.30 uur) organiseerde Kusterfgoed samen met Archiefbank Vlaanderen een bijeenkomst voor de sportverenigingen van Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge. We lichtten er onze initiatieven rond sporterfgoed toe en bekeken hoe je als sportvereniging zorg kunt dragen voor jouw erfgoed. Wil je graag de presentatie van die avond bekijken? Stuur ons een mailtje.

 


In het kort

Doel: Registratie en ontsluiting van immaterieel erfgoed; ondersteuning sportverenigingen bij behoud & beheer
Projectcoördinator: erfgoedcel Kusterfgoed
Projectpartners: lokale partners
Periode: 2018
Meer info? info@kusterfgoed.be

 

Terug
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram