oostende de haan blankenberge
Erfgoeddag 2017 - zorg Erfgoeddag

Erfgoeddag 2017 – zorg

Erfgoeddag 2017 over het thema zorg werd een succes!

Op zondag 23 april 2017 vond de veertiende editie van Erfgoeddag plaats. Het werd een zonovergoten dag waarop erfgoedliefhebbers maar liefst 30 gratis erfgoedactiviteiten konden bezoeken in Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge. Op het programma stonden onder andere gidsbeurten, fietstochtjes, lezingen, workshops, demonstraties, wandelingen en tentoonstellingen.

Alle activiteiten stonden in het teken van het thema zorg, zorg voor erfgoed, maar het erfgoed van de zorgsector! In het werkingsgebied van Kusterfgoed werd bovendien gefocust op de zorg voor kinderen aan zee. Zo kon je in Middelkerke de restanten ontdekken van het negentiende-eeuwse Zeehospitaal voor kinderen. In Oostende stonden verhalen uit de kindertijd centraal. In De Haan werd langs preventoria, homes en kinderkolonies gefiets en gewandeld en in Blankenberge werden de vakantiekolonies tijdens een rondleiding nieuw leven in geblazen. In ruil voor een bon uit de programmabrochure kregen bezoekers van deze activiteiten een Kusterfgoedverrassing.

Bedankt aan alle organisatoren, vrijwilligers en bezoekers om er een geslaagde Erfgoeddag van te maken!

Herbeleef Erfgoeddag 2017 via deze sfeerfoto’s en de Radio-2-reportage over het zeehospitaal Roger De Grimberghe in Middelkerke.

Gids Ronny Van Troostenberghe vertelde op Erfgoeddag vol passie over het negentiende eeuwse Zeehospitaal Roger De Grimberghe in Middelkerke. Beluister de Radio-2-reportage hier:

Het volledige programma van Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel vind je hier.


In het kort

Doel: publiekswerking erfgoed
Projectcoördinator: FARO
Periode: april 2017
Meer info? info@kusterfgoed.be

Terug
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram