oostende de haan blankenberge

Patatten met de pele en gerookte scheen: Oostendse sneukelroute

Kom op 12 augustus alles te weten over totjes, scheepsbeschuit, Ostendaises en andere Oostendse hapjes. Gidsenkring Lange Nelle en de cultuurdienst van Oostende laten je proeven van echt Oostends culinair erfgoed. Deel na afloop jouw zoete, zoute en zanderige strandherinneringen in ruil voor een lekker ijsje!

Ken je het verschil tussen totjes en totten? Scheepsbeschuit, is dat een beetje te fretten zonder de bieters van je mule te breken? Is ‘t waar zijn Ostendaises zo lekker? Hoorde je ooit van ruggespiesjes, Oostendse mokken en kletsekoppen? Loop je rap mee naar Potvliegers om tjoppenbier? Of toch liever patatten met de pele en gerookte scheen. Neen, je speelt gie liever een gérnaoskrokette met een teusje zéwoater naar binnen zekerst.

Kom op zaterdag 12 augustus van 16.00 uur tot 18.00 uur proeven van een stukje Oostends culinair erfgoed tijdens de sneukelroute ‘Patatten met de pele en gerookte scheen’ georganiseerd door stad Oostende dienst Cultuur i.s.m. Gidsenkring De Lange Nelle. De gids neemt je mee op sleeptouw door de culinaire folklore van Oostende en zorgt onderweg voor typische Oostendse hapjes en drankjes.

Blijf na afloop hangen in het Stadsmuseum voor de museumnocturne. Ook Kusterfgoed tekent present: deel tussen 18.30 en 21.00 uur jouw zoete, zoute en zanderige strandherinneringen met ons in ruil voor een lekker ijsje. Neem zeker je UiTPAS mee en krijg een extra bolletje!

Praktisch

Wanneer | zaterdag 12 augustus van 16.00-18.00 uur
Waar | Vertrek aan Petrus en Pauluskerk
Kostprijs | € 15
Inschrijven | Inschrijven verplicht via www.oostende.be/inschrijven.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram