oostende de haan blankenberge
Archiefbank Vlaanderen Onlinedatabank

Archiefbank Vlaanderen

Archiefbank Vlaanderen verzamelt gegevens over private archieven en erfgoedcollecties in Vlaanderen en brengt die onder in een onlinedatabank.

Schrijf je de geschiedenis van de plaatselijke voetbalclub of stel je een biografie op van een befaamd architect? Wil je weten waar je brieven, foto’s of andere informatie uit de Eerste Wereldoorlog vindt? Of tracht je historische informatie op te diepen voor het jubileum van jouw vereniging? In de onlinedatabank van Archief Vlaanderen vind je wat je zoekt.

Archiefbank Vlaanderen verzamelt gegevens over private archieven en erfgoedcollecties in Vlaanderen en brengt die onder in een onlinedatabank. De informatie kan je raadplegen via de zoekbox. Het is geen verzamelpunt voor materiaal, maar een centraal informatiepunt over private archieven. Het erfgoed blijft bewaard op zijn oorspronkelijke plaats. Archiefbank toont dus niet de archiefstukken, maar wijst de weg ernaartoe.

Bezit je zelf een privaat archief of beheer je de archieven van een lokale vereniging of kring, dan kun je dit registeren via een aanmeldingsformulier, dat verwerkt en eventueel aangevuld wordt door de medewerkers van Archiefbank.

Met een e-mail naar info@archiefbank.be kun je een paswoord aanvragen om als gebruiker zelf de invoer te realiseren in de invoermodule. De medewerkers van Archiefbank zorgen voor opleiding, coördinatie en toezicht in dat proces. Zij waken er ook over dat de invoer op een uniforme, kwaliteitsvolle wijze gebeurt.


 

Logo Archiefbank VlaanderenArchiefbank Vlaanderen
Bagattenstraat 174
9000 Gent

09 224 00 79
info@archiefbank.be
www.archiefbank.be

Terug
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram