oostende de haan blankenberge

Archiefpunt vzw

Archiefpunt vzw verzamelt gegevens over private archieven en erfgoedcollecties in Vlaanderen en brengt die onder in een onlinedatabank.

Schrijf je de geschiedenis van de plaatselijke voetbalclub of stel je een biografie op van een befaamd architect? Wil je weten waar je brieven, foto’s of andere informatie uit de Eerste Wereldoorlog vindt? Of zoek je historische informatie voor het jubileum van jouw vereniging? In de Archiefbank van Archiefpunt vzw (https://archiefpunt.be/) vind je wat je zoekt.

Archiefpunt verzamelt gegevens over private archieven en erfgoedcollecties in Vlaanderen en brengt die onder in een onlinedatabank. Het is geen fysiek verzamelpunt voor materiaal, maar een centraal informatiepunt over private archieven. Het erfgoed blijft bewaard op zijn oorspronkelijke plaats. Archiefbank toont dus niet de archiefstukken, maar wijst de weg ernaartoe.

Bezit je zelf een privaat archief of beheer je de archieven van een lokale vereniging of kring, dan kun je dit registeren via een invoerformulier (https://archiefpunt.be/signaleren-invoeren/invoeren). Maak hiervoor wel eerst een account aan.

Heb je hulp nodig bij het ordenen, beheren en schonen van digitaal en/of analoog archief? Neem dan eens een kijkje in de Archiefpunt-Toolbox. (https://archiefpunt.be/toolbox)

Heb je een archief of een collectie dat je graag zou (her)bestemmen in een erkende archiefbewaarplaats? Laat dit dan weten via de website (https://archiefpunt.be/herbestemmen) of stuur een link naar info@archiefpunt.be.


 

Archiefpunt vzw
Bagattenstraat 174
9000 Gent
Telefoon: 09 224 00 79

 

Terug
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram