oostende de haan blankenberge
CAG Centrum Agrarische Geschiedenis

CAG – Centrum Agrarische Geschiedenis

Het CAG is het expertisecentrum voor het agrarisch erfgoed in Vlaanderen.

Het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) is het expertisecentrum voor het agrarisch erfgoed in Vlaanderen, erkend door de Vlaamse overheid. CAG bestudeert de geschiedenis en het erfgoed van landbouw, platteland en voeding vanaf 1750 tot en met vandaag: werktuigen en gebruiksvoorwerpen, landbouw- en voedselproducten, archieven, verhalen, tradities, feesten, technieken, boerderijen en cultuurlandschappen.

Dit agrarisch erfgoed maakt CAG toegankelijk via tentoonstellingen, publicaties, educatieve pakketten, wandelingen, vertelavonden, studiedagen, lezingen en websites. CAG werkt eigen initiatieven uit, ondersteunt externe projecten en ontwikkelt ook projecten op maat voor derden.

In de erfgoedbank Het Virtuele Land brengt CAG het agrarisch erfgoed en de kennis erover samen. Je vindt er voorwerpen, foto’s, documenten, verhalen en allerlei achtergrondinformatie en hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan. Deze beeldbank bevat duizenden vrij raadpleegbare digitale reproducties van foto’s, affiches en objecten. De rubriek collecties biedt een overzicht van de publieke erfgoedcollecties rond landbouw en voeding.

De erfgoedbank is ook een instrument voor het starten van een onderzoek naar het erfgoed van landbouw, platteland en voeding, aan de hand van een uitgebreid overzicht van onderzoeksbronnen. CAG werkt nauw samen met het Interfacultair Centrum Agrarische Geschiedenis (ICAG) van de KU Leuven, dat fundamenteel wetenschappelijk onderzoek verricht, en met andere erfgoed- en onderzoeksinstellingen in binnen- en buitenland.


Logo CAGAtrechtcollege
Naamsestraat 63
3000 Leuven

016 32 35 25
contact@cagnet.be
www.HetVirtueleLand.be

Terug
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram