oostende de haan blankenberge

Open monumentendag 2017

Op zondag 10 september vindt de 29ste editie van Open Monumentendag plaats. Meer dan 500 monumenten in heel Vlaanderen zetten dan hun deuren open voor het grote publiek.

Ook in de Kusterfgoed-gemeenten valt op 10 september vanalles te beleven. Zo kan je in Westende met een gids de wederopbouw en de natuur in Westende ontdekken, vertelt professor emiratus Raf Verstegen over zijn jeugdherinneringen aan Westende en brengt het poppentheater Pedrolino een theaterstuk voor kinderen.

Oostende zet op Open Monumentendag de Elisabethlaan centraal en vertelt via tal van activiteiten het historische, hedendaagse en toekomstgerichte mobiliteitsverhaal van de stad. De dienst Cultuur pakt onder meer uit met een Sky Watch op 45 meter hoogte, een oldtimerparade en Kamishibai op wielen (Japans verteltheater). Tijdens Open Monumentendag krijg je ook gratis toegang tot de Oostendse musea Domein Raversyde, Fort Napoleon, het Stadsmuseum, Mu.ZEE en de Venetiaanse Gaanderijen.

In De Haan kan je op 10 september deelnemen aan verschillende wandelingen doorheen de villawijken van de authentieke badstad. Ontdek bovendien de Geersensmolen van Klemskerke of neem deel aan de wandeling ‘De Tram in De Haan, van stoom naar stroom’.

Een toneelstuk dat je het verhaal vertelt over de plundering van de Bocca Tigris, een tentoonstelling over de belle époque in Blankenberge en een bezoek aan een authentiek visserhuisje van 250 jaar oud, het is slechts een greep uit het aanbod dat Blankenberge ter gelegenheid van Open Monumentendag organiseert.

Voor sommige activiteiten moet je inschrijven, kijk hiervoor op de website van Open Monumentendag. Op die website kan je bovendien een eigen programma samenstellen uit de deelnemende monumenten.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram