oostende de haan blankenberge

Open monumentendag 2016

Op 11 september vindt de 28ste editie van Open Monumentendag plaats. Meer dan 500 monumenten in heel Vlaanderen zetten dan hun deuren open voor het grote publiek.

Ook in de Kusterfgoed-gemeenten valt op 11 september vanalles te beleven. Zo kan je in Middelkerke verschillende gidsbeurten meepikken in de Sint-Willibroduskerk. Om 13u30 geeft Ronny Van Troostenberghe een uiteenzetting over de kerk en de geschiedenis van Middelkerke, om 14u30 licht architect Arnout Fonck de restauratiewerken toe en om 16u wordt de roepsteen onthuld en staat er een verrassingsbezoek gepland…

Oostende zet op Open Monumentendag de Koninginnelaan centraal. De dienst Cultuur pakt er onder meer uit met een Bankjescollectief, een Sky Watch op 45 meter hoogte en het sprekende standbeeld van Leopold II aan de ‘Drie Gapers’. Tijdens Open Monumentendag krijg je ook gratis toegang tot de Oostendse musea Domein Raversyde, Fort Napoleon, Mu.ZEE en het Ensorhuis.

In De Haan kan je op 11 september deelnemen aan verschillende wandelingen doorheen de villawijken van de authentieke badstad. Ontdek bovendien De Molenhoek van Wenduine of neem deel aan de grote familiezoektocht die je op de boeiendste plekjes in De Haan brengt.

Een begeleide wandeling langs architectuurpareltjes uit de belle époque, een kijkje binnen een gerestaureerde bunker uit WOI en een bezoek aan een authentiek visserhuisje van 250 jaar oud, het is slechts een greep uit het aanbod dat Blankenberge ter gelegenheid van Open Monumentendag organiseert.

Voor sommige activiteiten moet je inschrijven, kijk hiervoor op de website van Open Monumentendag. Op die website kan je bovendien een eigen programma samenstellen uit de deelnemende monumenten.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram