oostende de haan blankenberge

Nieuwe publicatie ‘Oostende beschreven’ gelanceerd

Tijdens de museumnocturne stelde Prof. Dr Luc François de nieuwe publicatie 𝑶𝒐𝒔𝒕𝒆𝒏𝒅𝒆 𝒃𝒆𝒔𝒄𝒉𝒓𝒆𝒗𝒆𝒏 voor. De spiksplinternieuwe bibliografie van de geschiedenis van Oostende verzamelt maar liefst 18.000 titels. Viste je achter het net? Geen probleem, je kan de publicatie ook integraal online bekijken.

Stad Oostende en Heemkundige kring De Plate presenteren ‘Oostende beschreven’, de vernieuwde bibliografie van de geschiedenis van Oostende. Dit unieke naslagwerk bevat bijna 18.000 titels van boeken en artikels. De bibliografie biedt een schat aan informatie over de geschiedenis van Oostende en helpt de geïnteresseerde lezer op weg in de zoektocht naar wat reeds eerder over de Koningin der Badsteden is verschenen.

‘Oostende beschreven. Bibliografie van de Geschiedenis van Oostende’ is een naslagwerk over de geschiedenis van Oostende, met verwijzingen naar boeken en artikels die verschenen zijn tussen het jaar 1800 en het einde van 2021. Deze publicatie kwam tot stand in de schoot van heemkundige kring ‘De Plate’, met medewerking van de Stad Oostende. Em. Prof. Dr. Luc François, auteur van diverse publicaties over de geschiedenis van Oostende, is de drijvende kracht achter deze bibliografie. Hij schreef samen met Pieter François  het artikel ‘Oostende gemeten en geteld’ over het kadaster van net vóór 1830 voor het jubileumboek van De Plate. In de pijplijn zit ‘Oostende bereisd’, over de voorstelling van Oostende in reisgidsen, dagboeken en almanakken. Het opzet van ‘Oostende beschreven’ is om geïnteresseerde lezers op weg te helpen in de zoektocht naar wat reeds eerder over de stad aan zee is verschenen.

Kom nog meer te weten over de publicatie of raadpleeg de bibliografie digitaal.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram