oostende de haan blankenberge

Muzikale theatervoorstelling ‘Beel’

Ga op 28 oktober naar de sociaalartistieke theatervoorstelling 'Beel' van Marc Reynaert, over de gewone man in tijden van oorlog.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog lieten 49 inwoners van De Haan het leven, zowel burgers als militairen. Dat wil de gemeente De Haan niet onopgemerkt laten voorbijgaan. In het kader van 100 jaar Groote Oorlog werden dit voorjaar al deze oorlogsslachtoffers op een serene manier herdacht in deelgemeente Wenduine. De lokale heemkring  “Tussen Noordee en Noordzee” stond stil bij de figuur Leopold Brion en bracht tegelijkertijd een interessante fototentoonstelling over zijn leven. In het Wielingencentrum vernam je hoe de telecommunicatie tijdens de oorlog verliep, via een rondreizende fototentoonstelling van de “Koninklijke Unie van Belgische Zendamateurs”.

Aansluitend op bovenstaande herdenkingsactiviteiten vindt op vrijdagavond 28 oktober in het Wielingencentrum in Wenduine de muzikale theatervoorstelling “Beel” plaats. Het theaterstuk van Marc Reynaert vertelt het waargebeurde verhaal van Emiel Beel en zijn vrienden die lijden onder de Duitse bezetting tijdens WOI. Een verhaal over vriendschap, solidariteit, achterklap en verraad, over onderdrukking en overleven in tijden van oorlog. ‘Beel’ is een productie van vzw Speling. Marc Reynaert baseerde zijn scenario op een waargebeurd verhaal. Ann Vanneste verzorgde de regie en tekstbewerking.

Ook de Buitengewone Academie van De Haan heeft zich verdiept in het thema oorlog en is momenteel druk in de weer met het maken van tekeningen en schilderijen. Hun werken zullen die avond eveneens te bezichtigen zijn in het Wielingencentrum.

Praktisch

Waar: Wielingencentrum, Graaf Jansdijk 18, 8420 Wenduine
Wanneer: vrijdag 28 oktober om 20u
Kaarten: €8 in voorverkoop, €10 aan de deur. Kaarten zijn te verkrijgen in het infokantoor/tramstation of via toerisme@dehaan.be.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram