oostende de haan blankenberge

Gezocht: beeldmateriaal Zeezegeningen

Op de Zeezegeningen in Westende, Oostende, Wenduine en Blankenberge installeert de Erfgoedcel een Museum voor 1 dag. Hiervoor zoeken we nog foto's, video's en eventueel objecten over de zeezegeningen. Kan jij ons verder helpen?

Elk jaar wordt de Noordzee op 9 verschillende plaatsen gezegend. Tijdens deze zegeningen worden gestorven zeelieden herdacht en wordt er bescherming gevraagd voor al wie zich op zee begeeft.

Door hun lange geschiedenis zijn ze een waardevol onderdeel van het kusterfgoed. De betekenis van deze zegeningen is echter steeds minder goed gekend en het is niet altijd even vanzelfsprekend om mensen te vinden die zich actief willen engageren in de voorbereidingen.

Om de overlevering van dit immaterieel erfgoed te verzekeren, werken we onder andere aan een museum voor 1 dag. Het project Zeezegeningen wil de overdracht van dit ritueel verzekeren.

Museum voor 1 dag

Op de Zeezegeningen in Westende-Bad, Oostende, Wenduine en Blankenberge, strijkt Kusterfgoed neer met haar ‘Museum voor 1 dag’. In dit museum ben je meer dan een toeschouwer. Je helpt er actief de zeezegeningen te borgen door ons te vertellen wat dit ritueel voor jou betekent.

Voor de aankleding van ons museum, zijn we nog op zoek naar foto’s en video’s van de zeezegeningen en alles wat errond gebeurt of gebeurde.

Help mee ons museum vorm te geven!

Heb jij foto’s of  video’s van de zeezegening of kan je ons doorverwijzen naar interessante contactpersonen? Of heb je misschien enkele interessante objecten die verbonden zijn met de zeezegeningen?

Laat het ons snel weten!
Als het gaat om analoge foto’s of video’s, digitaliseren wij dit materiaal voor jou!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram