oostende de haan blankenberge

Gezocht: beeldmateriaal uit de Oudlandpolder!

Heb je thuis oude foto’s, dia’s, prentkaarten of affiches liggen die het landbouwleven in de Oudlandpolder laten herleven? Laat je waardevolle beelden inscannen op een van de scannamiddagen in Blankenberge en De Haan!

Voor de actie ‘De Oudlandpolder: een blik op de agrarische identiteit’ zijn wij op zoek naar oude foto’s, dia’s, prentkaarten of affiches die het landbouwleven in de Oudlandpolder laten herleven. Heb jij beeldmateriaal liggen over werken en eten op het land, boerderijen, boerenfamilies en landbouwverenigingen, of processies, stoeten en optochten in verband met de landbouw? Laat jouw waardevolle foto’s, dia’s, postkaarten en affiches inscannen op een van de gratis scannamiddagen:

  • Woensdag 11 januari van 15u tot 19u in de Haanse heemkring ‘Tussen Noordee en Noordzee’ (Oude Pastorie, Clemensstraat 8, 8420 Klemskerke).
  • Donderdag 19 januari van 15u tot 19u in het cultureel centrum De Benne van Blankenberge (Hoogstraat 2, 8370 Blankenberge)

Bij een lekker tasje koffie wordt jouw beeldmateriaal ingescand en worden de bijhorende verhalen opgetekend. Je krijgt jouw materiaal meteen terug mee naar huis én achteraf ontvang je de ingescande beelden ook digitaal.

Kan je er niet bij zijn op de scannamiddagen in Blankenberge en De Haan? Maak dan zeker een afspraak met de erfgoedcel Kusterfgoed via info@kusterfgoed.be en prik samen een datum waarop je jouw beeldmateriaal kan laten scannen.

De geselecteerde beelden komen terecht in een nieuw boek over de Oudlandpolder of op de borden voor het nieuwe landbouwleerpad. Met jouw toestemming worden de beelden bovendien opgenomen op de beeldbank West-Vlaanderen en Het Virtuele Land. Zo kunnen toekomstige generaties ook genieten van deze mooie kiekjes!

De actie ‘De Oudlandpolder: een blik op de agrarische identiteit’ is een samenwerking tussen CAG (Centrum Agrarische Geschiedenis), Provincie West-Vlaanderen gebiedsgerichte werking Noord-West-Vlaanderen, de gemeenten De Haan, Blankenberge en Zuienkerke, erfgoedcel Kusterfgoed, Landelijke Gilden en Inagro.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram