oostende de haan blankenberge

Fototentoonstelling: De bunkers van Atlantikwall

Met de financiële ondersteuning van Kusterfgoed maakte Nadine Vlaminck een reizende fototentoonstelling over de bunkers van de Atlantikwall. De tentoonstelling is in augustus te bewonderen in de bibliotheek van Oostende.

Nadine Vlaminck vertelt: “De bewondering en interesse voor bunkers is al heel lang bezig. Toen ik vroeger in Bredene woonde stond op de hoek van de Noordzeestraat een geweldige bunker. Dikke muren en de stalen deur, was voor mij iets speciaal. Thuis kreeg ik te horen: “Ga nooit in de bunker, want daar kunnen nog dode soldaten liggen.” Ik was toen een meisje van acht jaar. De fascinatie bleef, op 16 jaar kwam het Fort Van Napoleon in het vizier, verwaarloosd en gevaarlijk.”

“Toen ik begon te fotograferen en een cursus landschapsfotografie volgde, ging ik de bunkers van Wissant in Frankrijk fotograferen. Groots was mijn ontgoocheling en ontsteltenis, toen ik een jaar later naar de plaats terug ging en moest vaststellen dat alle bunkers opgeblazen waren. Zo is mijn idee geboren: Het verleden en ‘de bunkers’ vastleggen voor de toekomst.”

Praktisch

Wanneer | Van 1 t.e.m. 31 augustus
Waar | Bibliotheek Kris Lambert, Wellingtonstraat 17, Oostende
Kostprijs | Gratis

Meer weten over het subsidiebeleid van Kusterfgoed? Klik hier.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram