oostende de haan blankenberge

Expo Boter bij de vis in het Zuivelmuseum

Vanaf 8 juli kan je in het Zuivelmuseum van Blankenberge terecht voor de boeiende, reizende expo "Boter bij de vis", een tentoonstelling over voedselschaarste tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Wat schaft de pot? Deze prangende vraag laat de Belgische bevolking gedurende de hele Eerste Wereldoorlog niet los. Het schaarse voedsel is duur en bijna het hele gezinsbudget wordt aan voedsel gespendeerd. Voedselproducenten en handelaars willen ‘boter bij de vis‘. Landbouwers kampen met een tekort aan grondstoffen en de Duitse bezetter eist op grote schaal vee en paarden op. Ook de visserij kan nauwelijks haar werk doen door de bezetting van de zeehavens.

De problematische voedselsituatie en de creativiteit van de Belgische bevolking staan centraal in de expo ‘Boter bij de vis’. Deze rondreizende expo is een initiatief van Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG), Departement Landbouw & Visserij, Zuivelmuseum Blankenberge en andere partners. De tentoonstelling richt zich op jong en oud en is toegankelijk voor iedereen.

Praktisch

Waar? Zuivelmuseum Blankenberge
Wanneer? Van 8 juli tot 30 september 2016
Inkom? € 3 voor individuele bezoekers

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram