oostende de haan blankenberge

Erfgoed zuidwest zkt. collega

Prikkelen begrippen als Jacquard, kartonkapper en fluweel je verbeelding? Klaar om bedrijfsleiders en thuiswevers te interviewen? Heb je interesse in industrieel erfgoed en kan je niet wachten om een publieksproject uit te bouwen? Vervoeg het erfgoed zuidwest team!

Zuid-West-Vlaanderen is een regio met een sterk industrieel verleden. De industrie rond tapijt, fluweel en meubelstoffen (technisch het “pooltextiel”) was hierbinnen zeer belangrijk. Tijdens de hoogdagen van de tapijtindustrie waren er meer dan 170 bedrijven in Zuid-West-Vlaanderen actief binnen deze nijverheid. Samen de vele toeleveranciers en thuiswevers vormden ze een zéér fijn vertakt netwerk dat haar sporen achterlaat in dorpen, straten en families.

Erfgoed zuidwest wil het verdwijnen van de vele tapijtbedrijven in Zuid-West-Vlaanderen aangrijpen om het roerend cultureel erfgoed, de vele levendige verhalen en het immaterieel erfgoed rond deze bedrijven te karteren. Voor dit project versterkt erfgoed zuidwest in 2019 het team met een projectmedewerker.

Geprikkeld door het pooltextiel?
Het volledige vacaturebericht kan je hier lezen. Je aanmelden kan tot en met 1 februari 2019.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram